Helyi közélet

2018.05.30. 09:21

Megszűnik az orvosi rendelő Hejőcsabán

Miskolc - Elhunyt a háziorvos, a körzetét három részre osztották Hejőcsabán.

Miskolc - Elhunyt a háziorvos, a körzetét három részre osztották Hejőcsabán.

Megszűnik a Hejőcsabai Gyermekorvosi Rendelőintézet, láttuk a hírt a Facebookon: az ott dolgozók adták hírül. A közlemény kiemelte, júniustól a betegek a továbbiakban a Miskolc – Görömböly Bacsinszky úti rendelőben Dr. Bobkó Évát, valamint a Testvérvárosok úti rendelőben dr. Feczkó Gábort, illetve dr. Stunya Edinát kereshetik. A Védőnői Körzeti Gondozás továbbra is a Koboz utcán működik.

A történtekkel kapcsolatban Szabó Mátét, a miskolci polgármesteri hivatal sajtószóvivőjét kerestük, aki megerősítette, valóban úgy van, ahogy olvastuk.

Kevesen voltak

– Az ügy előzménye, hogy a tizenhatos számú gyermekorvosi körzetben tavaly júniusban elhunyt a háziorvos. A praxisjogot a család örökölte, de nem tudták eladni, mert annyira kevés volt az oda bejelentkezettek száma, alacsony volt a kártyaszám. Így viszont a család volt jogosult a praxisjog folytatására, egészen június 5-éig, amikor is az a törvényi rendelkezés értelmében megszűnik, és ­visszaszáll az önkormányzatra – részletezte a szóvivő. Mint mondta, a körzet megszűnése, vagyis június 6-a után az ellátási betegszám szétosztódik a területtel határos 17-es, 18-as és 26-os háziorvosi körzetek közt.

– Azért ebben a formában, mert a doktor halála óta egyébként is ezek a körzetek látják el a körülbelül háromszáz beteget, mégpedig úgy, hogy a család a kapott támogatást szétosztotta az orvosok között. Ellátatlanul nem marad senki, mondta Szabó Máté. A szóvivő hozzátette, az erről szóló rendeletről egyébként június 19-ei ülésén hivatalosan is dönt majd a város közgyűlése.

- TÁ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában