Helyi közélet

2018.05.18. 10:29

Megkerült a segítők autója Miskolcon

Miskolc - Végül jóra fordult a Baráthegyiek bal­szerencséje.

Miskolc - Végül jóra fordult a Baráthegyiek bal­szerencséje.

Május 7-én megkerült a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány márciusban ellopott autója, miután adományokból már vásároltak egyet.

Március 13-ára virradó reggelre a Bársony János utcából lopták el a fehér színű Opel Corsa B-t. A tulajdonos feljelentést tett az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Két hónappal később arról tájékoztatta az alapítványt a rendőrség, hogy munkájuk eredménnyel járt és átvehetik tőlük az autót.

Piszkosan, de „saját lábán”

A történések részleteiről Berta László, a szervezet munkatársa további információkkal szolgált lapunknak.

„Az eltulajdonított Opel Corsát és forgalmi engedélyét Miskolcon, az Andrássy út 3–5. szám alatt találták meg. Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy a nyomozás során olyan személyi és tárgyi bizonyítékot nem tudtak felkutatni, amely alapján az elkövető kilétére következtetni lehetne, így a nyomozást felfüggesztették. Rendkívül piszkosan, de a „saját lábán” hoztuk el a rendőrség telephelyéről az autót. A gépjárművet korábban felújítottuk és rendszeresen karbantartottuk, sőt átalakítottuk, hogy több kutya is kényelmesen elférjen benne. Még nem tudjuk pontosan, milyen javításra lesz szükség, úgy tűnik, zárcserére mindenképpen. Ezenkívül hámok, kutyás felszerelések, póráz, etetőtálak voltak benne, amelyek azóta sem kerültek meg. Az Opel Corsa gazdasági értéke nem olyan magas, de nekünk sokat ér. A tanuló állatok szállítása mellett arra szolgál, hogy a közlekedési vizsgájukra készülő, látássérült klienseinket hozzuk-vigyük vele, akik vakvezető kutyáink iránt érdeklődnek.”

Mindkettőt megtarthatják

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Mezősi Tamás köszönetét fejezte ki a támogatók felé.

„Amikor a vakvezetőkutya-kiképzés hátterében hiányzik valami, sokan aktivizálódnak, hogy segítsenek rajtunk. Ez felemelő érzés egy olyan szervezet számára, amelyik adományokból és az adó 1%-os felajánlásaiból teremti elő a szükséges anyagi hátteret. Nagyon örültünk, amikor áprilisban egy adományozónk jelentős összeggel járult hozzá egy Opel Zafira megvásárlásához. Miután jótevőnknek elmondtuk, hogy meglett az ellopott autó, ő azonnal biztosított minket, hogy fenntartja adományát, így a Zafira nálunk maradt. Tenyésztői programunk indulásával összesen harminc tanuló kutyánk van a kölyöktől az egyévesig, akiknek a szállítását meg kell oldanunk, ezért nagy szükségünk van mindkét autóra” – hangsúlyozta.


[related-post post_id="3794749"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában