Helyi közélet

2018.05.24. 14:19

Kihelyezett tanszékkel fejlesztik képzésüket

Kazincbarcika - Szintet lép a kazincbarcikai vegyipari cég és a debreceni felsőoktatási intézmény kapcsolata.

Kazincbarcika - Szintet lép a kazincbarcikai vegyipari cég és a debreceni felsőoktatási intézmény kapcsolata.

Vegyipari kihelyezett tanszéket hozott létre a felsőfokú szakmai képzés támogatására a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Az alapításáról szóló együttműködési megállapodást május 23-án, szerdán írták alá. Az eseményen elhangzott, az intézkedés célja a vegyipari cég és a felsőoktatási intézmény több évtizedes kapcsolatának még szorosabbá fűzése volt. Varga Béla, a BorsodChem HR és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, a Debrecenben korábban végzett hallgatók jól megállják a helyüket náluk, akár szakértői, akár vezetői pozícióban.

Két évtizedes közös munka

Mint mondta, a korábbi együttműködés lehetőséget biztosított a hallgatóknak gyárlátogatáson való részvételre, szakmai gyakorlatra, szakdolgozati konzultációra, valamint részt vett a duális képzésben is. Cserébe az egyetem rendszeres megjelenési lehetőséget nyújtott a BorsodChemnek a pálya­orientációs rendezvényeken, valamint szakmai támogatásával hozzájárult különböző projektek megvalósításához.

– Az új megállapodás magasabb dimenzióba emeli ezt a közös munkát, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy Kazincbarcikán tartsanak a hallgatóknak kihelyezett órákat, vagy konzultációkat a BorsodChem részéről vendégelőadó szakemberek delegálásával, és a szakmai együttműködés emelésével. – részletezte a kommunikációs igazgató, aki leszögezte: a BorsodChem mindenkor elkötelezett a közép- és felsőfokú szakmai képzés támogatása iránt.

Versenyképesebb tudás

Az eseményen elhangzott, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara kiemelten fontos területként kezeli az iparági kapcsolatokat, melyek a kihelyezett tanszékeken keresztül jelentős szerepet játszanak a kar oktatási profiljában.

– Úgy gondoljuk, hogy az erre épülő minőségi, gyakorlatorientált képzés az, amivel tudjuk garantálni azt a hallgatóink számára, hogy versenyképes tudással lépjenek ki a munkaerőpiacra, mikor diplomát adunk a kezükbe – hangsúlyozta Kun Ferenc dékán.

A kari vezető elmondta azt is, hogy a TTK az elmúlt több mint húsz évben jelentős kapcsolatrendszert épített ki a régió vegyipari szereplőivel, melyben a BorsodChem az egyik legjelentősebb partner.

– Mondom ezt azért, mert a cég munkaadóként jelentős számban alkalmaz vegyészmérnököket, de azért is, mert ez a cég nemcsak profitálni akar a felsőoktatás gyümölcseiből, hanem hajlandó akár anyagi terheket is vállalni, hogy segítse az egyetemi képzést – hangsúlyozta a dékán. A kari vezető hozzátette, a Vegyipari Kihelyezett Tanszék rugalmas szervezeti keretet biztosít az együttműködés további elmélyítéséhez, mind az oktatás, mind pedig a kutatás-fejlesztés-innováció területén.

Segítségével a BorsodChem speciális vegyipari tudása, kompetenciái nemcsak a duális képzésben résztvevő hallgatókhoz jutnak el, hanem abból a vegyészmérnök képzésük egésze is tud majd profitálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában