Helyi közélet

2018.05.05. 15:05

Játékos Föld napját tartottak a „Csótó”-nál Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Kétszáz kazincbarcikai ovis ismerkedett a környezettudatossággal.

Kazincbarcika - Kétszáz kazincbarcikai ovis ismerkedett a környezettudatossággal.

Föld napi vetélkedőkön vettek részt a Kazincbarcikai Összevont Óvodákba járó gyerekek május 3-án a Csónakázó-tónál. Tarné Venczel Ágnes munkaközösség-vezető elmondta, idén már huszonhetedik éve működik az intézmény Környezeti Munkaközössége, azóta rendezik meg minden évben a Föld napját regionális szinten is.

– A játékos programokkal az a célunk, hogy a gyermekek már egész kicsi korukban megismerjék a környezettudatos magatartás szabályait és erre ez a program egy kiváló alkalom – tette hozzá a munkaközösség-vezető.

Az idei „Ovis Föld napján” csaknem kétszáz óvodás vett részt. A pedagógusok nyolc játékkal készültek az apróságoknak: volt többek között lajhármászás, szelektív hulladékgyűjtés, békafogó verseny, emellett pedig lovagolni is lehetett. A különféle állomásokon a gyerekek pecséteket is gyűjtöttek, amit az óvodapedagógusok csapatajándékokkal jutalmaztak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában