Helyi közélet

2018.05.10. 11:30

Az egészségügy felé nyit az amerikai gyártó Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Új gyártóterülettel bővítette üzemét Tiszaújvárosban a Jabil Magyarország Kft.

Tiszaújváros - Új gyártóterülettel bővítette üzemét Tiszaújvárosban a Jabil Magyarország Kft.

Vásárlói jelenlétében, ünnepélyes szalagvágási ceremónia keretében nyitotta meg új, bővített Nypro gyártóterületét az amerikai érdekeltségű Jabil Magyarország Kft. tiszaújvárosi gyárában. Az új 465 négyzetméteres egységgel együtt immár több mint 2000 négyzetméternyi csarnok áll az egészségügyi technológiai területre specializálódott üzem rendelkezésére.

Mindezek által a Jabil vállalatcsoporthoz tartozó Nypro teljes körű megoldást tud nyújtani európai gyártási lehetőségeit tekintve a csúcstechnológiát képviselő humán diagnosztika és az élettudományok piacán meglévő és potenciális új ügyfelei számára egyaránt. A bővített terület és a Nypro további európai műanyag fröccsöntő üzemei teljes körű megoldást biztosítanak az európai ügyfelek számára.

Szükségszerű a bővülés

A megnyitón – mások mellet – részt vett Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, Győri Péter, a Jabil gyárigazgatója, valamint a Nypro vezetői. „A Nypro 2014 óta aktív gyárunkban. Az elmúlt négy esztendő során a vásárlói igényeknek megfelelően az üzletág dinamikusan növekedett, így a mai jelentős bővülés szükségszerűnek mondható. Az új gyártóterület bizonyítja ­hosszú távú elkötelezettségünket meglévő és potenciális vevőink iránt a diagnosztikai és az orvostechnikai területen egyaránt” – mondta el Győri Péter, a tiszaújvárosi Jabil gyárigazgatója.

Hírét viszi a világban

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő annak a fontosságát emelte ki, hogy a Jabil korszerű termékeivel Tiszaújváros hírét viszi nemcsak egész Európában, hanem szerte a világban. A cég a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, így jelentősége meghatványozódik.

A jövőt erősíti

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere arról szólt, hogy a város fejlődésének egyik alappillére az ipar, ezért is válhatott a térség meghatározó központjává. „Örülök annak, hogy most itt lehetünk, mert ez a fejlesztés a jövőnket erősíti.” A polgármester hozzátette: az új beruházás Tiszaújváros növekedését, az itt élő emberek pozitív jövőképét szolgálja.

A tiszaújvárosi Jabilhez a világ vezető márkái fordulnak bizalommal a fogyasztói, nagyvállalati és egészségügyi piacokon gyors, rugalmas és hatékony megoldásokért. A Jabil legnagyobb európai gyáregységeként több mint 54 ezer négyzetméteres gyártóterületével és több mint 3400 dolgozójával a tiszaújvárosi üzem vásárlói számára páratlan technológiai és mérnöki lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában