Helyi közélet

2018.05.28. 10:49

Ebben az évben is sok srác ment utánuk Miskolcon

Miskolc - Helytörténet, kultúra és persze szórakozás négy napig.

Miskolc - Helytörténet, kultúra és persze szórakozás négy napig.

Ötödször rendezte meg az Észak-Keleti Átjáró Egyesület az Utánam, Srácok Fesztivált Miskolcon, amely azonban először volt négynapos, és először tartották több helyszínen a rendezvényt.

Kötetek és koncertek

A szervezők a négynaposra „duzzasztott” fesztiváltól azt várták, hogy kevésbé feszes program mellett, lazábban tudják megtartani a rendezvényt. Ahogy az sem volt véletlen, hogy a helyszín sem korlátozódott a kilátóra: korábban az volt a cél, hogy életet vigyenek az üresen álló építménybe, a kilátó azonban már nem üres.

A kultikus, részben Miskolcon forgatott filmről elnevezett fesztivál idei programja szerdán vette kezdetét a frissen elindított Koffertúrával, amely a rejtélyes városi séták alcímet viseli, és amelynek lényege, hogy a csapatok egy megjelölt helyen kapnak feladatot, amelynek nyomán újabb helyszíneket és még több rejtvényt találnak. Szintén szerdán tartották a Privát Félmúlt Miskolcon sorozat következő kötetbemutatóját, amelyet Sikoparija Lujza szerkesztett Egy turista mit tehet címmel.

Sikeres volt

A zárónapon, szombaton az egyik helyszín az Amfiteátrum lett volna, amelyet szintén azért választottak a szervezők, mert egy kihasználatlan területről van szó, ám végül az időjárás-előrejelzés miatt az ide tervezett programokat átszervezték a kilátóhoz. Volt városi túra az Erzsébet tértől, méta petanque, sakk, jóga, dj-k és zenekarok éjszakába hajlóan. A másik helyszín a kisavasi Tinta Klub volt, ahol a MAG csoport rendezett beszélgetést meghívott vendégekkel, illetve a MŰÚT aktuális lapszámbemutatóját tartották a szerkesztők.

Sikeresnek értékelte a rendezvényt a szervezők részéről Balogh Attila, amellyel sikerült sok száz embert elérni folyamatosan. Jól sikerült az új helyszínek bevonása és az újonnan indított program­elemek, különösen annak fényében, hogy a szervezésben jórészt idén is önkéntesek működtek közre.

-HI-


[related-post post_id="3871921"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában