Helyi közélet

2018.05.16. 12:05

Az unió Brüsszel, Miskolc, Budapest…

Miskolc - Dr. Zupkó Gábor: „Az Európai Unió jövőjét csak párbeszéddel lehet körvonalazni…"

Miskolc - Dr. Zupkó Gábor: „Az Európai Unió jövőjét csak párbeszéddel lehet körvonalazni…"

„Az Európai Unió nem Brüsszelben van, nem Budapesten van, hanem ­például Miskolcon is és mindenütt másutt a tagállamokon belül…” – mondta dr. Zupkó Gábor, az Európai ­Bizottság magyarországi képviseletének vezetője miskolci látogatása alkalmával. Így folytatta:

„Az Európai Unió ugyanis egy olyan közösség, amely biztosítja a tagjai számára a békét, segíti a tagországokban a gazdaság fejlődését. Bár nagyon sok vita van benn, de van egy közös cél, hogy mindez a közösség számára legyen siker, de egyúttal a tagországok, így Magyarország is, sikerének érezze.”

A jövő…

Az uniós képviselet-vezető a Földes Ferenc Gimnáziumban miskolci középiskolásokkal találkozott, egyrészt, hogy beszéljen a nemzetközi közösségről, Magyarországnak abban betöltött szerepéről, illetve azokról az elképzelésekről, amik meghatározzák az Európai Unió jövőjét.

Csak együtt lehetséges

„Fontos, hogy minél több uniós állampolgár, vállalkozók, diákok és mindenki más elmondja véleményét a közösség jövőjéről, mert mindannyiunk közös jövőjéről van szó – vélekedett dr. Zupkó Gábor.

Annyit már most el lehet mondani, hogy a jelenlegi világpolitikai, világgazdasági helyzetben az Európai Unió akkor tud sikeres és befolyásos lenni, ha az azt alkotó államok, emberek összetartanak, és azonos irányba húzzák a szekeret. „Fontos, hogy együtt, közösen képviseljük az érdekeinket, és a jelen pillanatban a világ legnagyobb piacának számító közösséget együtt irányítsuk és működtessük – mondta dr. Zupkó Gábor.

-SZB-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában