Helyi közélet

2018.05.23. 19:47

Adóbevallás: jól „felpörgött” a hivatal Miskolcon

Miskolc - Kígyózó sorok nélkül leadhatták személyesen is bevallásukat kedd estig az adózók.

Miskolc - Kígyózó sorok nélkül leadhatták személyesen is bevallásukat kedd estig az adózók.

Interneten keresztül kedd éjfélig, személyesen, pedig kedd este nyolc óráig lehetett leadni, kiegészíteni a személyi jövedelemadó bevallást. Mint mindig, idén is akadtak olyanok bőven, akik az utolsó pillanatig tologatták ezt a teendőt. A megyeszékhelyen a NAV ügyfélszolgálati irodáját kerestük fel, ahol az érkezőket és távozókat arról faggattuk, miért halogatták a határidő végéig ezt a kötelezettséget.

„A nagyim figyelmeztetett”

„Nem vagyok halogatós típus, de még nem rutin számomra, ez az ügymenet. Életem első adóbevallásáról van szó, múlt szerdán figyelmeztetett rá a nagymamám, hogy lesz ilyen teendőm, ha nem szól, lehet, kimegy a fejemből. Gördülékeny az ügyintézés, abszolút elégedett vagyok. Néhány perc várakozás után, kiderült, hogy csak egy munkáltatói igazolást kell kérnem és pikkpakk megvan az egész” – avat be minket élete első adóbevallásának történetébe Sághy Ábel, a 21 éves fiatal, aki maga is ügyfélszolgálati teendőket lát el az egyik legnagyobb telekommunikációs cégnél.

Van, aki kisfiával együtt érkezett és örömmel nyugtázta, hogy villámgyorsan lezajlott az egész procedúra, így maradt még egy kis ideje családi programra, aztán este ment dolgozni. „Nincs sok szabadidőm, eddig a cégem megcsinálta, most először hárult rám a feladat” – magyarázta Horváth Zsolt.

„Le vagyok nyűgözve”

Akadtak olyanok is, akiknek teljesen kiment a fejükből ez a kötelezettség.

„Irtózom a hivataloktól, rosszul vagyok a várakozástól és az aktatologatók arroganciájától, de most kimondhatatlanul jó tapasztalatot szereztem. Perceken belül fogadott az életvidám, kedves, segítőkész ügyintéző. Le vagyok nyűgözve” – tette hozzá egy másik nő.

- ÉM-JA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában