Helyi közélet

2018.04.08. 20:22

Választás 2018 - Akik az utolsó percekben érkeztek Miskolcon

Miskolc - Még vasárnap este 7 óra előtt néhány perccel is sokan szavaztak Miskolc belvárosában.

Miskolc - Még vasárnap este 7 óra előtt néhány perccel is sokan szavaztak Miskolc belvárosában.

A belvárosi szavazókörökben vasárnap egész nap nagy volt A forgalom. A Szabó Lőrinc Általános Iskolába még zárás, azaz este 7 óra előtt néhány perccel is sokan akartak szavazni. Háromnegyed 7 körül érkezett a 70-es szavazókörbe Szalóczi Dénes, aki kisfiát, Dominikot is magával hozta.

– Ma végre jó idő volt, úgyhogy a vidéki házunk kertjében töltöttük az egész napot. A feleségem délelőtt letudta a szavazást amikor bevásárolt, most pedig én jöttem be a városba. Sietünk, mert még templomba szeretnénk menni - mondja az édesapa, de még hozzáteszi: – minden magyar állampolgárnak kötelessége, hogy döntsön az ország sorsáról. Ha nem szavaz, akkor utána hiába kritizálja az eredményt. Természetesen este nézzük majd a tévét, izgatottan várjuk az eredményeket.

Első választó

Hét óra előtt néhány perccel fut be Nagy Dorottya a a 69-es szavazókörbe. Kiderül, a fiatal hölgy első választó. A szavazatszámláló bizottság tagjai gratulálnak, és még sok-sok választást kívánnak neki. Miután ő is bedobta borítékát az urnába, (ami nem volt könnyű, mivel estére igencsak megteltek a dobozok)elárulta: igen elfoglalt volt a mai nap, de nagyon sietett, hogy 7 előtt még ideérjen, mert fontosnak tartotta, hogy leadhassa voksát.

– Nekem a sport az első, a Diósgyőrben röpizek - jegyzi meg.

Megtudjuk tőle azt is, hogy első választóként igyekezett tájékozódnia a jelenlegi politikai helyzetről. Figyelte a televízió választás előtti műsorait, és a szülei is segítettek, hogy megfelelő döntést hozhasson.

– Az én egy szavazatom is számít, ezzel is teszek valamit az országért - hangsúlyozta.

Este 7 órakorkor aztán megtörtént az urnazárás, a szavazatszámláló bizottságok tagjai pedig elkezdték a szavaztok összesítését.

ÉM-HE


[related-post post_id="3821026"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában