Helyi közélet

2018.04.08. 10:40

Választás 2018 - Első az elsők között Bodrogolasziban

Bodrogolaszi - Ilyen alkalom csak egyszer adódik a tudósító életében, hogy elsőszülöttjével menjen szavazni, aki a nagykorúság küszöbét átlépve először dönthet kicsit az ország sorsáról.

Bodrogolaszi - Ilyen alkalom csak egyszer adódik a tudósító életében, hogy elsőszülöttjével menjen szavazni, aki a nagykorúság küszöbét átlépve először dönthet kicsit az ország sorsáról.

Természetesen sokat beszélgettünk az első szavazásról, arról, hogy amikor apa ment először szavazni, túl sok alternatíva közül nem lehetett választani, most ahhoz képest a bőség zavarával kell megküzdenie annak, aki először adja le a voksát.

– Az internetet nem tudom mellőzni az életemből – mondja Máté, miközben a bodrogolaszi polgármesteri hivatalban kialakított szavazókör felé ballagunk. – Mindent megnéztem és elolvastam, mérlegeltem. Nekem fontos, hogy olyan jelöltre, pártra adjam a szavazatomat, amelyik számomra hiteles.

Sokan elmentek

A szavazókörben derült ki, Máté első az elsők között, hiszen a 15 bodrogolaszi első szavazó közül ő adja le elsőként a szavazatát. A jeles alkalom emlékére egy nemzeti színű karkötőt is kap, majd bevonul a szavazófülkébe, ahol meglehetősen sokáig gondolkozik, majd a borítékot bedobja az urnába.

Közben a szavazóhelyiségben elmondják, meglehetősen aktívak voltak reggel a bodrogolasziak, a választásra jogosult mintegy 700 helyi polgár közül már több mint tíz százalék leadta a szavazatát reggel nyolc óra után pár perccel. A többség általában a késő délelőtti órákban járul az urna elé, amikor hazafelé tartanak a templomokból.

Hazafelé sétálva Máté csak annyit mond nehéz volt döntenie, mert igazából még reggel is úgy ébredt, nem tudta teljesen biztosan, kire voksol, majd témát vált, mert az első szavazás mellett számára most mindennél fontosabb az érettségi, az egész hétvégéjét arra fordítja, hogy az emelt szintű történelemre tanuljon, mert egyáltalán nem mindegy a számára, hány pontot tud majd vinni ebből a felvételijére.

ÉM-BG


[related-post post_id="3821026"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában