Helyi közélet

2018.04.06. 17:22

Nemzeti értéknek tekintik - Új tornaterem Hejőpapiban

Hejőpapi - Lehetőség lesz az épület bérletére is a kulturált szórakozás és sport érdekében.

Hejőpapi - Lehetőség lesz az épület bérletére is a kulturált szórakozás és sport érdekében.

A kormány által finanszírozott 261 millió forintos tornaterem beruházás központi szerepűnek mondható a település életében, hiszen a sportéleten túl más rendezvények megtartására is alkalmas az épület, melynek közösségformáló hatása lesz. Erre utal a neve is: Hejőpapi Kulturális- és Sportközpont – fejti ki Miskolci Tibor hejőpapi polgármestere az új létesítmény átadása alkalmából. Korábban, a testnevelés órákat a helyi iskolában, két tanterem összenyitásával oldották meg. Az a helyszín, semmilyen módon nem felelt meg a komfortos és minőségi testnevelésnek.

Sportlétesítményünket nemzeti értékként tartjuk számon, és büszkén mondhatom, hogy elkészültével fellegvárként szolgálja majd településünk és a környező települések gyermekeinek mindennapos testedzését, javítja a sportolási feltételeiket – hangsúlyozza a polgármester. Hejőpapi Község Önkormányzata a működtetést és a fenntartást közösen a Mezőkövesdi Tankerületi Központtal kívánja megvalósítani, tekintettel arra, hogy oktatási időben a tornaterem a testnevelés órák megtartsa céljából állandó jelleggel a helyi iskola tanulóinak rendelkezésére áll. Oktatási időn kívül az önkormányzat elsősorban a helyi sportolni vágyó fiatalokat, valamint a térség sportegyesületeit kívánja fogadni, így természetesen lehetőség lesz az épület bérletére is a kulturált szórakozás és sport érdekében. A település központjában elhelyezkedő, az iskolától néhány száz méterre lévő új önálló telken épült fel a 18×30 méteres tornaterem, mely egyben a település közösségi színtere is lesz. A tornacsarnok kialakítása teljes körű, kulcsrakész kivitelben 735 négyzetméter hasznos nettó alapterülettel: 7,10 méter szabad belső magasságú, 18/30 méter alapterületű küzdőtérrel és a kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel (előtér, közlekedő, öltöző, mosdó, zuhanyzó, WC-blokkok, elsősegély, tanári szoba, tároló, szertár, gépészet). A sportpadlóval ellátott küzdőtér mérete 551 négyzetméter.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában