Helyi közélet

2018.04.17. 13:39

Érezze úgy, mintha ő lenne ott

Miskolc - Az Észak-Magyarország sajtófotó-kiállítása egy hónapig lesz látható a Csillagpont aulájában.

Miskolc - Az Észak-Magyarország sajtófotó-kiállítása egy hónapig lesz látható a Csillagpont aulájában.

„Hozzászoktunk már ahhoz, hogy a napjainkat rendkívüli események, erőszak, természeti megpróbáltatások uralják, de ha kicsit hosszabb ideig megállunk a képek előtt, akkor hiszem, hogy teljesen más dolgok fognak eszünkbe jutni” – ezekkel a szavakkal kezdte megnyitóbeszédét hétfőn dr. Pap Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház megbízott igazgatója.

Emberibbé teszi

A rendezvény szervezője dr. Mátyás Lajos osztályvezető főorvos, a Csillagpont Rádió képviseletében volt jelen.

„Itt a kórházban működik egy körzeti frekvencia 103-as Mhz-en. Mi a hangzó médiának a szeletét képviseljük, de partnerként szívesen látunk írott médiákat is. Ha kórházban van valaki, mindig kiszolgáltatottabbnak érzi magát, de így egy olyan helyet talál, ami egy picit emberibbé teszi ezt a környezetet” – fogalmazott.

A négy alkotó közül Kozma István nem tudott jelen lenni, mert beteg kisfiával maradt otthon, de Vajda János hír- és magazinfotós beavatott az előkészítő munkálatokba.

„A saját képeit mindenki önmaga válogatta ki. Én arra törekedtem javarészt, hogy olyan felvételeket mutassak meg, amelyek ma már nem láthatóak. Ez a kiállítás annyiban más most, mint a korábbiak, hogy közös a kollégáimmal.”

Egy hivatásos fotósnak különleges élményekben lehet része – bizonyította be Bujdos Tibor.

„Riportfényképész vagyok. Szeretem egy eseményből kihozni négy-öt kattintásban, amit elsőre nem látunk. Volt egy eset, amikor egy rókát kellett lefényképeznem a Vadasparkban és bementem a ketrecbe hozzá, de ő jobban félt tőlem, mint én tőle. Álltam egy fal mögött és kukucskáltam ki, hogy mikor fog előbújni. A róka viszont ugyanezt tette a másik oldalon. Egy fa­rönk mögé bújt és úgy lesett ki. Körülbelül fél órát álltam ott, mire kidugta a fejét annyira, hogy le tudtam fényképezni.”

Ádám János szintén otthon van természetfotók és riportfotók készítésében, de mégsem ez a kedvenc témája.

„Nekem gyerekkori szerelmem a fotózás, be vagyok oltva a vizuális kultúrára, lehet, már így születtem. Nagyon szeretem a gasztronómiai fesztiválokat, és a sportesemények jelentik a legnagyobb kihívást számomra. Szerintem a legjobb sajtófotókat sportban lehet megtalálni, ha a kép magáért beszél. Érezze úgy a néző, mintha ő lenne ott a rendezvényen.”

„Egy picit álljanak meg”

Uri Mariann, az Észak-Magyarország megbízott főszerkesztője a kiállítás helyszíneiről szólt. „Március 15-e a szabad magyar sajtó napja, és a cégvezetés úgy döntött, hogy idén először a nyilvánosság előtt ünnepelünk. Egy olyan helyen, mint például a Szinvapark, és most jelen esetben a Csillagpont, ahol minden nap emberek százai fordulnak meg. Szeretnénk majd továbbvinni a kiállítást legalább a megye városaiba. Azt kívánom a látogatóknak, hogy egy picit álljanak meg itt. Ezeken a képeken keresztül más szemszögből láthatják a világot, és reméljük, hogy nagy örömet okozunk ezzel.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában