Helyi közélet

2018.04.01. 15:41

Bátran földbe tehető az elvirágzott jácint

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kifejlett, előkezelt hagymát a virágkedvelők „házilagosan” a lakásban is virágoztatják.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kifejlett, előkezelt hagymát a virágkedvelők „házilagosan” a lakásban is virágoztatják.

A jácint (Hyacinthus orientalis) a mi éghajlatunk alatt szabadföldi, hagymás növény, amely kora tavasszal nyitja látványos, illatos virágait.

Szobanövény is lehet, mert a kertészetben hajtatott jácint egyike a téli hónapok legkedveltebb cserepes virágajándékainak. A kifejlett, előkezelt hagymát a virágkedvelők „házilagosan” a lakásban is virágoztatják. Ezeket késő ősszel ültetik laza talajjal megtöltött cserépbe és mindaddig hűvös helyen tartják, amíg a hagyma csúcsán megjelenik a virágrügy.

Ekkor a növényt helyezzék világos, meleg helyre, rendszeresen öntözzék és táp­oldatozzák. Hajtatható erre a célra készült üvegedényben is, amelyet megtöltünk vízzel úgy, hogy a gyorsan növekvő gyökerek a vízben legyenek. A felhasznált, illetve elpárolgott vizet pótolni kell.

Az elvirágzott növényeket ne hanyagoljuk el, mert ­továbbra is szükségük van vízre és melegre ahhoz, hogy feltöltődjenek tápanyagokkal. Tavasszal kiültethetjük őket a kertbe, ahol a ­következő évben virágozni fognak.

- balintgazda.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában