Helyi közélet

2018.04.12. 09:45

400 tonna szemét: eltüntetik a tél nyomait Miskolcon

Miskolc - Márciusban kezdődött és május végéig tart az utak, járdák, közterületek takarítása.

Miskolc - Márciusban kezdődött és május végéig tart az utak, járdák, közterületek takarítása.

Pásztor Imre, a miskolci polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője érdeklődésünkre elmondta, a város két tengelye mentén a főközlekedési utak, a busz- és villamosmegállók, valamint járdák takarításával már nagyrészt végeztek a városgazda munkatársai. Ezzel párhuzamosan tisztítják a csapadékelvezetőket, valamint a városi tulajdonban lévő parkolókat is.

– A sétálóutcán és kapcsolódó közökben, tereken a napi takarítás mellett a végéhez közeledik a szóróanyag össze­takarítása, ebből eddig összesen mintegy 400 tonnát gyűjtöttek be Miskolc közterületein – mondta Pásztor Imre, aki kérdésünkre hozzátette, idén sem marad el a belvárosban az elmúlt években már megszokott nagyszabású térburkolat-tisztítás. Ennek részleteiről a városháza később ad majd tájékoztatást.

Utcabútorok karbantartása

A munkával párhuzamosan végzik az utcabútorok karbantartását is. A padok a néhány napos felújítást követően négyesével-ötösével kerülnek vissza a helyükre, és – mint megtudtuk – a hulladékgyűjtőket is folyamatosan pótolják.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában