Helyi közélet

2018.03.06. 11:20

Zebravadászat: hol a biztonság mostanában?

Miskolc - A gyalogátkelőhelyek biztonságát mérik fel. Minden közlekedő segítségét kérik hozzá.

Miskolc - A gyalogátkelőhelyek biztonságát mérik fel. Minden közlekedő segítségét kérik hozzá.

„Mi úgy látjuk, hogy gond van Magyarországon a közlekedési kultúrával – vélekedik Kunhalmi Zoltán, a zebrákkal kapcsolatos felmérést elindító Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke. – Pedig a társadalomban létezik az az alapvető viselkedési forma, hogy – úgymond – a gyengébbeket előzékenyen kezeljük. Amióta az ember ősi lemászott a fáról, ez jelen van az életében. A közlekedésben is kellene működnie ennek az előzékenységnek a védtelenebb közlekedővel szemben.

Ehhez képes azonban – ha megnézzük a mindennapokat – az a kiindulás, hogy a gyalogosokat nem nagyon tekinti egyenrangú partnernek a közlekedés többi résztvevője. Különösen a gyalogátkelőhelyeknél nagy a baleseti veszély. Balesetek sora történik… Ezen változtatni kell.”

„Azt szeretnénk, ha az általunk összeállított online kérdőívet minél többen töltenék ki a közlekedés résztvevői közül, és ezáltal kialakulna egy olyan kép, végeredmény, amelyet egyfajta javaslatcsomag formájában oda tudnánk adni a döntéshozóknak…”

Javítani a helyzeten!

Tehát közlekedési kérdésekkel is foglalkozó szakmai civil szervezetként a Kerékpáros Miskolc Egyesület szeretné megismerni a közlekedők (gyalogosok és járművezetők) véleményét a gyalogátkelőkről. Egyaránt rákérdeznek a válaszadók gondolataira a hazai zebrák jelenlegi kialakításával kapcsolatban, a szubjektív biztonságérzetre, valamint a válaszadók javaslataira a helyzet javításával és az átkelők biztonságosabbá tételével kapcsolatosan. A felmérés kiemelten foglalkozik továbbá a fogyatékkal élők közlekedésével és a gyalogosok mindennapi tapasztalataival.

Várják a válaszadókat

„Ahhoz, hogy valóban reprezentatív felmérést végezhessünk, releváns eredményt kaphassunk, szükségünk van arra, hogy a felmérést minél szélesebb körben végezhessük el. Ehhez van szükség a közeledők véleményére.”


A kérdőív

A Kerékpáros Miskolc Egyesület online kérdőívének kitöltése 12-15 percet vesz igénybe és az alábbi hivatkozáson érhető el >>>


[related-post post_id="3754506"]

[related-post post_id="3768674"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában