Helyi közélet

2018.03.11. 16:25

Ötmillióból újult meg a kórházi részleg Miskolcon

Miskolc - A higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelelnek.

Miskolc - A higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Központi Betegellátó Épületében – Csillagpont – található Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen befejeződtek a felújítási munkálatok. Erre a részlegre azok a betegek kerülnek, akik elhúzódó sebgyógyulással járó betegségben szenvednek. A Fül-orr-gégészeti, az Idegsebészeti, az Ortopédiai és a Traumatológiai Osztály által használt betegellátó részlegen fekvő betegek három hete kerültek átmenetileg áthelyezésre másik kórterembe, így zavartalanul kezdődhetett el a kórház által finanszírozott közel ötmillió értékű felújítás – tájékoztatott dr. Pap Tibor orvosigazgató, főigazgató-helyettes.

A Szeptikus Fekvőbeteg-ellátó Részlegen felújításra került a folyosó padlója, átalakították a kötözőt, ahol a jövőben akár kisebb műtéti beavatkozások, fájdalommentes, narkózisban végzett kötéscserék is megtörténhetnek.

A rekonstrukciós munkálatok mellett a 12 kórterem és a kiszolgálóhelyiségek festése a kor követelményeinek megfelelő, mosható, antisztatikus és antibakteriális festékkel történt, ami a higiénés és az infektológiai szempontoknak is maximálisan megfelel.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában