Helyi közélet

2018.03.02. 16:48

Nyugdíjasok: napi 4-6 órában Miskolcon

Miskolc - A nyugdíjas szövetkezetekről tájékoztatták a miskolciakat.

Miskolc - A nyugdíjas szövetkezetekről tájékoztatták a miskolciakat.

2017. július 1. óta lehet bejegyeztetni közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket. Eddig közel 100 ilyen szervezet alakult meg, összesen mintegy húszezer taggal, több száz szerződéssel és nagyjából 1 milliárd forint éves szerződésállománnyal. A már meglévő tapasztalatok szerint a nyugdíjasok legszívesebben napi 4-6 órában vállalnak feladatot, heti 3-5 napot, lehetőség szerint dél­előtt, de nem zárkóznak el az éjszakai munkavégzés elől sem. Érdekesség a motivációjuknál, hogy az anyagiak másodlagosak, a hasznosság, a minőségi időtöltés és az újraélt közösségi élmény mögött.

Vissza a munka világába

A nyugdíjas szövetkezetek nem pusztán gazdasági célú vállalkozások, társadalompolitikai szerepük is van. A teljesen önkéntes alapú rendszer azon öregségi nyugdíjban részesülő embereknek segít, akik visszatérnének a munka világába, de már nem akarnak teljes munkaidős állást vállalni. Minderre figyelemmel a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 22 állomásból álló közös szakmai rendezvénysorozatot tart, amelynek keretében országosan, minden megyében tájékoztatják a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat a legfontosabb szabályokról. Miskolcon csütörtökön jártak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában