Helyi közélet

2018.03.03. 10:13

Miskolcon télen is melegaszfaltoznak

Miskolc - Ahhoz, hogy az eljárást használják, száraz idő kell, és maximum mínusz 5 fok.

Miskolc - Ahhoz, hogy az eljárást használják, száraz idő kell, és maximum mínusz 5 fok.

Ahogy a megye, úgy természetesen Miskolc útjai felett sem múlik el úgy a tél, hogy ne hagyna maga mögött kátyúkat. Olvasóink visszajelzései alapján a Szentgyörgy, Izsó Miklós, Kapitány, Deák Ferenc, Jegenyés, Benedekalja, Besenyői, Szinva és a Várközi Lajos utca kapott szavazatot mint legkátyúsabb útszakaszok.

203-at jegyeztek fel

– 2018 januárjában a Miskolci Városgazda Kft. útellenőri szolgálata 203 darab kátyút jegyzett fel javításra, míg a lakossági bejelentések száma 11 darab volt. A számok is mutatják, hogy télen is szükség van kátyúzásra – válaszolta megkeresésünkre a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A téli kátyúzást a Városgazda Kft. aszfalt-újrahasznosítóval, melegaszfalttal végzi, amely tartósabb, mint a hidegaszfaltozás. A munkavégzés feltétele a száraz és -5 foknál melegebb útfelület.

„Elsőbbséget kap a fokozottan balesetveszélyes kátyúk javítása, illetve cél, hogy elkerüljük a főközlekedési útvonalak nagyszámú meghibásodását. A januártól téliesre fordult időjárás az utak szerkezetére is hatással van, sok felületi hibát előidézve. A Városgazda útellenőri szolgálata ennek megfelelően folyamatosan ellenőriz, nagyjából 150 kilométer önkormányzati kezelésű utat bejárva naponta. Az útellenőri jelentés mellett kátyúbejelentést lehet tenni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. honlapján online, illetve telefonos ügyfélszolgálatán keresztül. A hibalistára ezek is felkerülnek, de javításnál elsőbbséget kapnak a főközlekedési utak” – írják.

Az önkormányzati utakon a kátyúk több területen, egyszerre történő nagyszámú javítását március közepétől ígéri a Városgazda. A rendelkezésre álló információk alapján ekkor lehet számítani az aszfaltkeverő telepek nyitására.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában