Helyi közélet

2018.03.12. 10:42

Miskolcon is felemelték a gyerekeket

Miskolc - Talán még sosem jutott egyszerre annyi gyerek a magasba, mint vasárnap Magyarországon.

Miskolc - Talán még sosem jutott egyszerre annyi gyerek a magasba, mint vasárnap Magyarországon.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Emeljünk magasba minél több gyereket” nevű országos akciója részeként 11 órakor több településen egy időben emelték fel a szülők gyermekeiket. A világrekord-kísérlet a Családok évéhez csatlakozva kívánta felhívni a figyelmet a gyerekvállalás fontosságára.

Családbarát kezdeményezések

Mint Hirip Edina, a mozgalom miskolci vezetője elmondta, azon munkálkodnak, hogy támogassák a családok tervezett gyermekvállalását. A statisztikák azt mutatják, hogy egyre kevesebb gyermek születik, illetve később alapítanak családot a fiatalok. Ennek különböző okai vannak, mint a munkával való egyre nehezebb összeegyeztethetőség, illetve Edina szerint a párválasztás is bonyolultabb lett mára. Szervezetük ezeken a problémákon próbál segíteni, például családbarát helyek kijelölésével, vagy a Családbarát Vállalat Díj odaítélésével. Utóbbi során az olyan munkahelyeket ismerik el, amelyek különböző módokon támogatják a gyermekvállalást.

Ilyen akció volt a vasárnapi is, ami Böjte Csaba fővédnöksége mellett zajlott. Hogy tényleg mindenki egyszerre emeljen gyermeket, körkapcsolásban követhették egymást a helyszínek. Amikor 11-et ütött az óra, a Művészetek Háza közel megtelt termében is egyszerre törtek új magaslatokra a csöppségek.

Közel négyszáz résztvevő

A helyszínen sokan voltak, és Edina elmondta, hogy az előzetes regisztrációnak köszönhetően van rálátásuk a résztvevők számára. Összesen négyszázan jelezték csatlakozási szándékukat. Ha valaki nem tudott eljönni, otthonról is csatlakozhatott az ­akcióhoz.

Tóvizi Zsuzsi és kisfia, ­Gömöri Ádám Hunor is az emelők között voltak. Az anyuka elmondta, hogy örömmel vettek részt, mert fontosnak tartják, hogy minél többen vállaljanak gyermeket. Hunor kifejezetten élvezte, mivel imádja, ha dobálják – ezt prezentálták is nekünk, és megerősíthetjük, hogy mosollyal viszonozta a repkedést.

- KCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában