Helyi közélet

2018.03.08. 15:00

Hétköznapi hősök - Tamás küldetése, hogy segítsen

Miskolc - Hétköznapi hősnek jelölték Barta Tamást a mentő kategóriában.

Miskolc - Hétköznapi hősnek jelölték Barta Tamást a mentő kategóriában.

Barta Tamás vezető mentőtiszt 29 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Munkatársaival szemben példamutató, így méltán tisztelik és elismerik – olvasható abban a jellemzésben, amit Hétköznapi hősök díjra jelölése mellé küldtek olvasóink. Mint írják: pontos, megbízható, munkája szakmailag és emberileg kimagasló. „Szívügyének tekinti a magas szintű helyszíni ellátást, nyugalma, magas szakmaisága méltán tiszteletet vált ki mindenkiben. A betegekkel szemben szolgálatkész, empatikus. Felettesei utasításait mindig betartja. Előadóként rendszeresen továbbképzést tart bajtársainak. Több évig dolgozott mentésvezetőként az irányító csoportban, majd a miskolci mentőállomás állomásvezetője volt hat évig. Jelenleg megyei vezető mentőtiszti munkakörben szolgálja a betegeket” – írják kollégái, ismerősei.

– Már gyerekkoromtól mentős szerettem volna lenni – mondta lapunknak maga, a jelölt. – Az egészségügyi szakközépiskola után azonnal a mentőszolgálathoz kerültem, tehát ez volt az első munkahelyem.

Szereti, ha dönteni kell

Barta Tamás a szakmájával, hivatásával kapcsolatban kiemelte, szeret segíteni az embereknek, szereti azokat a helyzeteket, ahol azonnali döntésre van szükség.

„Munkám mellett oktatok is, és ott is küldetésemnek érzem, hogy kollégáimnak átadhassam a sürgősségi betegellátás modern irányelveit” – fogalmazott Barta Tamás.

ÉM


[related-post post_id="3778891"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában