Helyi közélet

2018.03.18. 17:46

Bambit meggyógyították és visszakapta a szabadságát

Mályi - Mindkét agancsát kitörte a fiatal őz, akit a madármentők láttak el.

Mályi - Mindkét agancsát kitörte a fiatal őz, akit a madármentők láttak el.

Többször bebizonyították már a Mályi Madármentő Állomás munkatársai, hogy nem csak a bajba került, sérült madarak esetén lehet rájuk számítani, hiszen például sündisznók, denevérek, mókus is megfordult már náluk. Az elmúlt napokban azonban valószínűleg a legérdekesebb esetük volt, ugyanis egy fiatal őz fordult meg náluk.

Kazincbarcikáról kaptak hívást, miszerint egy fiatal őz egy kertbe tévedt, az agancsai beleakadtak a kerítésbe és kitörte mindkettőt. Lehoczky Krisztiánék azonnal kimentek a megadott címre az addigra már befogásra került őzért. A fején két hatalmas tátongó és erősen vérző seb volt, amelyet a helyszínen kifertőtlenítettek és bekötözték, majd azonnal dr. Puskás Gábor állatorvoshoz vitték az őzet. A doktor eltávolította a csontszilánkokat, majd összevarrta a sebeket. Az őz először nyugtalan volt, de később megnyugodott és evett is egy keveset. Pár napig maradt a sebek gyógyulása érdekében Mályiban, közben Krisztiánék felvették a kapcsolatot a vadászatra jogosult Kazincbarcikai Várhegy Vadásztársasággal, akik aggódva várták a fiatal bak gyógyulását. A hét elején aztán a madármentők egy találkozó keretében átadták az őzet, a vadászok pedig örömmel engedték szabadon a fiatal állatot.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában