Helyi közélet

2018.02.08. 13:02

Nem bánta meg a váltást a tolcsvai intézményvezető

Tolcsva - Keczeli-Kővári Ágnes a Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont vezetője.

Tolcsva - Keczeli-Kővári Ágnes a Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont vezetője.

Új megbízott intézményvezetője van a Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpontnak. Az önkormányzat eddigi kommunikációs referense, Keczeli-Kővári Ágnes vette át ezt a feladatot, akit tavaly régi ismerősként köszöntöttek újra a tolcsvaiak. Keczeli-Kővári Ágnessel a személyes ismeretség is régi, gyakran futottunk össze zempléni eseményeken, amikor még a Zemplén TV szerkesztő-újságírójaként dolgozott. Aztán a sorsa Debrecenbe vezérelte.

Két váltás

– Nem bántam meg, hogy váltottunk – mondja Keczeli-Kővári Ágnes –, bár nagy váltásról nem beszélhetünk, mert a feladat lényegében ugyanaz maradt, csak a helyszín változott. A Debreceni Városi Tévénél dolgozni hálás feladat volt, nagyon sokszínű volt a munkám, és sokáig tényleg úgy tűnt, ott fogunk letelepedni. A dobozból élés után eljutottunk a saját házunk berendezéséig, de aztán a férjemnek Sátoraljaújhelyen ajánlottak munkát és némi gondolkozás után úgy döntöttünk, visszatesszük a székhelyünket Zemplénbe.

A család Sárospatakra költözött és most onnan járnak két irányba dolgozni.

– Elég hamar megtalált Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere, aki egy kicsit le is szidott, miért nem jelentkeztem, hogy újból itt lakunk. Rögtön munkát ajánlott az önkormányzatnál, én pedig igent mondtam. A kultúra, a kulturális események mindig is közel álltak a szívemhez. Kommunikációs referensként azt a feladatot kaptam, hogy szervezzem meg a település nagyobb kulturális eseményeit, így egyebek mellett a Tolcsvai Bornapokat, de aktívan részt veszek a település összes ünnepségének, rendezvényének lebonyolításában. Ehhez jött most hozzá január elejétől a Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont vezetése, ami egy szintén teljes embert kívánó feladat.

Éneklésre teremtve

Akkor már csak egy kérdés adódik, jut-e még idő az éneklésre, hiszen Ágnes korábban aktív tagja volt a tolcsvai Dopping együttesnek.

– A zenekarhoz nem térek vissza, hiszen azóta egy másik énekessel remekül összeszokott a csapat, de az éneklés a lételemem, attól soha nem tudnék elszakadni. Annak idején a középiskolai ballagásomon még hangszálgyulladással is énekeltem, hiába mondták az orvosok, hogy teljes pihenésre van szüksége a hangszalagjaimnak. Amikor csak lehetőségem engedi, akkor énekelek, és számomra mindennél nagyobb öröm, ha azt látom, hogy ez a hallgatóságnak is tetszik.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában