Helyi közélet

2018.02.10. 11:38

Két vadászt is bevetnek a vaddisznók ellen Miskolcon

Miskolc - <a href="http://www.boon.hu/vadaszt-keresnek-a-vaddisznok-kilovesehez-miskolcon/3570360" target="_blank">Tavaly ősszel már írtunk róla</a>, ismét nagyon elszaporodtak a vaddisznók, amelyeket főleg az Egyetemváros környékén látnak gyakran a miskolciak.

Miskolc - Tavaly ősszel már írtunk róla, ismét nagyon elszaporodtak a vaddisznók, amelyeket főleg az Egyetemváros környékén látnak gyakran a miskolciak.

A napokban újabb fotót kaptunk egyik olvasónktól, délután hatkor kapott lencsevégre a forgalmas Csermőkei út mentén egy kisebb családot.

Érdeklődésünkre a miskolci városházán elmondták: a vaddisznók felszaporodásának legfőbb oka, hogy a telektulajdonosok egy jelentős része nem gondoskodik a kerítések helyreállításáról, a hullott gyümölcsöt pedig a földön hagyja – ez azonban terített asztal a vaddisznóknak, amelyek a felhagyott telkeken keresztül eljutnak gyakran a belterületi ingatlanokra is. Az ok megszüntetése tehát valójában a telektulajdonosokon múlik.

Az önkormányzat viszont a korábbinál nagyobb intenzitással kívánja kezelni a vaddisznók elszaporodásának problémáját. Ennek keretében a korábbi egy helyett két vadásszal szeretnének szerződést kötni, ezek előkészítése jelenleg zajlik. Az aláírást követően egy rendőrségi engedélyezési eljárást kell lefolytatni – a belterületi fegyverhasználat ugyanis nagyon szigorú feltételekhez kötött, és csak ellenőrzött körülmények között végezhető.

Amint az eljárások lezárulnak, megkezdődik az állatok kilövése – tették hozzá.

- ÉM-HI -


[related-post post_id="3570360"]

[related-post post_id="3562921"]

[related-post post_id="3561635"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában