Helyi közélet

2018.02.20. 14:22

Évi tíz órát töltünk el dugóban Miskolcon

Miskolc - Debrecen és Nyíregyháza is előttünk van. Miskolcon viszonylag kedvező a dugóhelyzet.

Miskolc - Debrecen és Nyíregyháza is előttünk van. Miskolcon viszonylag kedvező a dugóhelyzet.

A világon 300 millió autós mobilalkalmazásaiból gyűjtött adatok alapján 5 kontinens, 38 országában, összesen 1360 városban vizsgálta meg az INRIX közlekedéskutató vállalat azt, hogy az adott városban átlagosan mennyit ülnek közlekedési dugóban – tudtuk meg a Portfolio cikkéből.

Los Angeles az élen

A módszer a cég mobilalkalmazását használó autósok mozgásának követésén alapszik, amihez GPS, mobil adótornyok és kamerák adatait használta fel. Ezek alapján – nagyon nem meglepő módon – a világon legtöbbet a Los Angeles-i autósok ülnek dugóban, évente 102 órát, ami a 240 munkanappal számolva bő 25 perc naponta.

Az élen végzett városokban nincs különösebb meglepetés, de érdekesség, hogy több magyar város is felkerült a listára.

A nyolcadik helyen

A magyar autósok persze a Los Angeles-ieknél jelentősen jobb helyzetben vannak. Mégis meghökkentő, hogy hazánkban nem a főváros, hanem Debrecen végzett az élen, évi 25 órával. Csak második lett Budapest 24-gyel, majd Nyíregyháza 21-gyel, ami – átszámolva – napi 5-6 perc veszteséget jelent. A hazai rangsorban csak a 8. helyet foglalja el Miskolc, ami jó hír, hiszen nem kevés kritika éri megyeszékhelyünk közlekedésszervezését és baleseti biztonságát.

A 10 óra, az 10 óra

A dugólistán Miskolc előtt végzett még Pécs évi 15 órával, Székesfehérvár 13-mal és Szombathely 11-gyel. Miskolc mellett ugyancsak 10 órát töltenek minden évben dugóban a szegedi és a győri autósok.

Megnyugodhatnánk, hogy lám-lám, nem is olyan rossz a közúti közlekedés mifelénk, de azért a 10 óra mégiscsak 10 óra, és igazán csak akkor dőlhetnénk hátra, ha még ezen is lehetne faragni valamennyit. Ebben persze maguknak a közlekedőknek is volna dolguk.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában