Helyi közélet

2018.02.04. 01:35

Alpár vezér vigyáz Abaújalpárra

Abaújalpár - Az új szobor Nemes Sándor fafaragó alkotása.­­­­

Abaújalpár - Az új szobor Nemes Sándor fafaragó alkotása.­­­­

Több fejlesztés történt az elmúlt esztendőben Abaújalpáron – újságolta büszkén Zinger Zsolt, a település polgármestere. Átépítették a régi sétányt, melynek előterében Alpár vezér fából faragott szobrát helyezték el. A mű Nemes Sándor fafaragó alkotása. A település fontosabb pontjaira útmutató táblák kerültek ki, de már készülnek az egyforma utcanévtáblák is, melyeket szintén Nemes Sándor készít.

Az elmúlt évben megújult Abaújalpár temetője is. Rendbe hozták a kerítést, leburkolták a sétányt, felállítottak egy új lélekharangot, és technikai újítás is történt. Mivel a településen lehetőség adódott színes térkövek gyártására a Start közfoglalkoztatási program keretében, a községházát ezekkel a kövekkel burkolták le.

Abaújalpár nem áll meg itt, a polgármester szeretné, ha hamarosan elérhető lenne a községen a szupergyors internet és az úgynevezett könyvtár–mozi szolgáltatás.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában