Helyi közélet

2018.02.23. 11:08

Alexandra úgy érzi, számára nagyon fontos, hogy mindig mosolyogjon

Miskolc - Fazekas Alexandrát több olvasónk is jelölte a Hétköznapi Hősök díjra.

Miskolc - Fazekas Alexandrát több olvasónk is jelölte a Hétköznapi Hősök díjra.

„Alexandra kitartásával és az ápoltakkal való bánásmódjával példaértékű. A nehéz körülmények között is mindig kitartóan és nagy odafigyeléssel végzi munkáját. Nem a betegséget, hanem sokkal inkább a beteget nézi, mindig az emberen akár segíteni”. Így jellemezte Fazekas Alexandrát egyik olvasónk, aki egészségügyi dolgozók kategóriában jelölte őt a Hétköznapi hősök díjra.

Nagyon meglepett a jelölés, nem gondoltam, hogy emlékeznek a betegek rám" Fazekas Alexandra

Nehéz sors

Alexandra a központi kórház idegsebészetén dolgozik, és többen is jelölték az elismerésre. Akik úgy gondolták, hogy megérdemelné az elismerést, mind arról számoltak be, az ápoló fiatal kora ellenére áldozatos munkával segíti, ápolja betegeit. Empatikus, szorgalmas, nagy munkabírású szakdolgozó, aki mindig a betegek gyógyulását tartja a legfontosabbnak. A feszített munka mellett is mindig van ideje egy-egy kedves mondatra.

„Nagyon meglepett a jelölés, nem gondoltam, hogy a volt betegeim így emlékeznek rám” – árulta el lapunk érdeklődésére Alexandra. Hangsúlyozta: „Szeretem az embereket, fontosnak tartom, hogy munka közben mindig mosolyogjak.”

A mosoly mögött azonban nehéz élet rejtőzik: Alexandra három hetes volt, amikor édesanyja meghalt, ezután a nagyszülők nevelték, de nyolc éves volt, amikor a nagymamája is örökre itt hagyta. Lakásotthonban volt, a gyerekvárosban is nevelkedett. De ő mindig is ápolónő akart lenni. Hogy miért, igazából erre ő sem tudja a választ. „Talán azért, mert gyerekkoromban nem kaptam elég figyelmet, törődést, éppen ezért azt szeretném, hogy más megkapja, amikor rászorul” – fogalmazta meg.

- ÉM -


 Hétköznapi hősök

Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért kerestük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Hat kategóriában – tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, mentő, rendőr, tűzoltó – vártuk olvasóink jelölését, a jelölés már lezárult.

Február 26-tól várjuk majd olvasóink szavazatait a jelöltekre, a listát a jövő héten ismertetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában