Helyi közélet

2018.02.21. 18:21

360 fokos videó: Mese- és szuperhősök gyűrték le a kórházi unalmat Miskolcon

Miskolc - Elza, Hófehérke, Batman és társaik látogatták meg a B.-A.-Z. Megyei Kórházat, hogy kicsit eltereljék a Gyermekegészségügyi Centrumban gyógyuló apróságok figyelmét betegségükről. Ők pedig boldog mosollyal az arcukon fogadták hőseiket.

Miskolc - Elza, Hófehérke, Batman és társaik látogatták meg a B.-A.-Z. Megyei Kórházat, hogy kicsit eltereljék a Gyermekegészségügyi Centrumban gyógyuló apróságok figyelmét betegségükről. Ők pedig boldog mosollyal az arcukon fogadták hőseiket.

Lebetegedni és kórházba kerülni szörnyű dolog, a nyilvánvaló betegségen túl az ingerszegény környezet is problémát jelent. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályán van olyan kis páciens, aki több mint egy éve él ott, és történik vele majdhogynem ugyanaz nap mint nap.

Dr. Simon Réka osztályvezető főorvos kiemelte az "unalom" problémáját, ami ellen igyekszik tenni a kórház. A szülők sokat segítenek, az osztályon két játszósarok nyújt gondolatelterelő kikapcsolódást, rendszeresen látogatják a kórházat bohócdoktorok, pedagógusok tartanak egyéni foglalkozásokat, nagyobb ünnepek alkalmával pedig különleges programot szerveznek a kórház dolgozói. A főorvos elmondása szerint egy-egy ilyen esemény után még egy hét múlva is csillognak a kicsik szemei.

A mese- és szuperhősök farsangi látogatása ilyen különleges alkalom volt a napokban. Az Asgard Brothers, a GamerPower és a CosHelp önkéntes tagjai a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal közösen alternatív valóságot teremtettek a megszokott kórházi folyosókra. A kicsik kaptak jelmezeket, úgyhogy Thor, Loki, és Elza mellé társult mini Tigris, Vasember és Pókember is. Igazi metamorfózis volt ez egy órácskára: "hősökkel" tölthették együtt az időt a kis betegek, és ők is azokká válhattak.

Így nem csupán kiszakadhattak a mindennapjaikat kitöltő betegség nyomasztó légköréből, de talán bátorító "mintát" is kaptak a hősöktől, akik mindig mindent legyőznek. Azzal, hogy ők is magukra öltötték a jelmezeket, talán egy kicsit ezt az attitűdöt is átvették, ami segíthet, erőt adhat nekik a gyógyuláshoz.


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3769318"]

[related-post post_id="3770097"]

[related-post post_id="3774432"]

[related-post post_id="3769683"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában