Helyi közélet

2018.01.04. 14:07

Van, ahol januártól már fizetni kell a parkolásért Miskolcon

Miskolc - Január elsejétől több parkoló is fizetőssé vált a közelben lakók kérésére.

Miskolc - Január elsejétől több parkoló is fizetőssé vált a közelben lakók kérésére.

Módosította a parkolás szabályairól szóló rendeletet néhány pontban a miskolci közgyűlés még novemberben, a változások január elsejétől léptek életbe. Pontosították például a kedvezményes lakossági bérletre vonatkozó jogosultságot, eszerint nemcsak a jármű üzembentartója, hanem az is igényelhet ilyen bérletet, aki a járművet használja. (És persze rendelkezik a használati jogot igazoló papírokkal is.)

A rendelet több olyan területet tesz fizetőssé, ahol korábban ingyenesen lehetett parkolni, a rendelet alkotói szerint – ez elhangzott annak vitája idején is a közgyűlési ülésen – a környéken élők kezdeményezésére történt.

Akik egyébként kedvezményes bérlet vásárlására lesznek jogosultak az érintett területeken. A rendelet szerint szükségessé vált egyes utcáknál a parkolóterületek lehatárolása és pontosítása is.

ÉM-HM


Az érintett területek:

  • A Bihari utca 1–3. szám előtti és melletti terület a Bocskai utca 17. szám kereszteződéséig a Bihari utca 56. szám előtt található területre kiterjedően
  • A Bihari János utca 5. szám előtti terület – Szabó Lőrinc sétány, Bocskai utca 25. és a Zrínyi utca 41. szám alatt határolt terület
  • Zamenhof utca
  • Eperjesi utca, Zombori utca – Szeles utca – Hatvanötösök útja közötti terület – Kisavas sor (Lonovics József utca 5., Görgey Artúr 8. és a Kisavas II. sor 36. szám által határolt terület)
  • Kishunyad utca 52. számú épületet előtti és melletti terület

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában