Helyi közélet

2018.01.06. 16:19

Újabb sérült denevér a mályi madármentőknél

Mályi - <a href="http://www.boon.hu/karacsonykor-mentenek-ejfelig-mutenek-ha-kell/3722195" target="_blank">A két ünnep között látogattuk meg a Mályi Madármentő Állomást</a>, ahol karácsonykor is nagy munkában voltak, ugyanis több sérült madár került be hozzájuk.

Mályi - A két ünnep között látogattuk meg a Mályi Madármentő Állomást, ahol karácsonykor is nagy munkában voltak, ugyanis több sérült madár került be hozzájuk.

A madarak mellett azonban egyéb állatokon is segítenek, így például sündisznó és denevérek is telelnek az állomáson.

Fotó: Ádám János

Most újabb hívást kaptak, melyben a Bató-Ház egyik üzleténél sérült denevérhez kértek segítséget. Nem vették észre, hogy ott van és véletlenül rázárták a lábára ajtót.

– Egy kedves hölgy észrevette és elhozta hozzánk. A denevér sípcsontja tört el, szegényke mindaddig nagyon sírt, amíg sínbe nem tettük, de most már együtt bandázik a többi telelő denevérünkkel – osztotta meg Lehoczky Krisztián, az állomás vezetője.

Az enyhe tél sajnos megzavarta a denevéreket, és nagyon sok hívás érkezik emiatt hozzájuk. Sok denevér ébredt fel a téli álmából és csapatokban másznak elő a téli szálláshelyükről. Így már négy denevér telel Krisztiánéknál, akiket a biztonság kedvéért már csak tavasszal engednek újra szabadon.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában