Helyi közélet

2018.01.09. 11:29

Új váróterem épül Aszalón?

Aszaló - A MÁV-val közösen egy modern váróterem is tervben van Aszalón az idén.

Aszaló - A MÁV-val közösen egy modern váróterem is tervben van Aszalón az idén.

A lakosság részéről korábban is igény mutatkozott arra, hogy ebben (a községháza mellett – a szerk.) a buszmegállóban is egy külső burkolattal és tetőszerkezettel ellátott buszmegállót telepítsünk, viszont ennek korábban az volt az akadálya, hogy a terület a COOP-nak a tulajdonában van – mondta dr. Mészáros István, Aszaló polgármestere. – A COOP-pal sikerült megállapodnunk, az egyeztetések lezárultak és nem volt akadálya annak, hogy decemberben elkészüljön az építmény.

Dr. Mészáros István arról is beszélt, hogy polgármesterként feladatának tekinti, hogy a lakossági igényeket – ha azok lehetőségei engedik – kiszolgálják.

– Hasonló kivitelezési munkáink lesznek 2018-ban is, hiszen a MÁV Zrt.-vel arról tárgyalunk, hogy egy korábbi, a vasúttársaság tulajdonában lévő ingatlan helyén egy tetszetős, a mai kornak megfelelő várótermet építsünk és majd együtt üzemeltessük azt a MÁV-val – vázolta a terveket a településvezető.

Ugyanakkor tartanak azok a munkák Aszalón, amelyek egy új közfoglalkoztatási telephely kialakítását tűzték ki célul.

– Az önkormányzat egy lakóházat, amiben műhely és irodák lesznek kialakítva, valamint az udvar hátsó részére a későbbiekben egy teljesen új műhelyépület megépítését tervezzük – tudtuk meg dr. Mészáros Istvántól.

A Start munkáról pedig kiderült: a korábbiakkal szemben az idén nem nagy létszámmal számolnak, de így is 130 fő dolgozhat közmunkán.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában