Helyi közélet

2017.12.16. 11:14

Ünnepek előtt beindul a lelki krízisidőszak is

Miskolc - Figyeljünk oda jobban magányos ismerőseinkre. Számukra a leg­nehezebb a karácsony.

Miskolc - Figyeljünk oda jobban magányos ismerőseinkre. Számukra a leg­nehezebb a karácsony.

A saját hibájukból, vagy a sors révén, vagy önszántukból magányosan élők többsége számára nagyon nehéz dolog az év végi ünnepek időszaka, amikor mások családjukkal töltik a szeretet ünnepét. Nehezebbé válik az egyedül élők, lelki sérelmeket magukban hordozók helyzete, gyakrabban szánják el magukat végzetes lépésre.

A lélek sara…

„A köpeny sara kimosva, a lélek sara kimondva jó…” Ez a mottója a Miskolci Lelkisegély Telefonszolgálatnak, amelynek vezetője, Molnár Erzsébet volt szakértő vendége szerkesztőségünknek pénteken. Szakértőnk olvasóink telefonos kérdéseire, felvetéseire válaszolt egy órán keresztül.

A szakember hangsúlyozta, hogy az elkövetkező napokban, az év végi ünnepek idején a telefonszolgálat is megerősítetten várja a krízishelyzetben lévők kihívásait, mert egy idejében elmondott jó szó akár életet is menthet. Elmondta, hogy fura világunkban már nem csak az egyedül élő lehet magányos, egyre gyakrabban találkozhatunk a társas magány állapotával.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában