Helyi közélet

2017.12.08. 15:31

Polgármesterek találkozója - Céljuk: megváltoztatni Emőd arculatát

Emőd - Fontos célul tűztük ki a településünk arculatának megváltoztatását, megújítását – emeli ki Fekete Tibor, Emőd polgármestere.

Emőd - Fontos célul tűztük ki a településünk arculatának megváltoztatását, megújítását – emeli ki Fekete Tibor, Emőd polgármestere.

A végrehajtandó feladatainkat alapvetően két forrásból finanszíroztuk. Van, amit az önkormányzat saját pénzügyi forrásából tudott biztosítani, másrészt pedig azokból, amelyet pályázati úton nyertünk el. A sportöltöző felújításához 20 millió forintot nyertünk, és ezt kiegészítettük tízmillió forinttal. Emellett elsősorban a közhasznú munka keretében parkolót alakítottunk ki a saját magunk által készített díszburkoló kövekkel. Autóbusz-megállókat, illetve autóbuszvárót és díszburkolatú járdát építettünk. Mindezek mellett vannak már elnyert, de még el nem kezdett pályázataink. Vannak ezenkívül benyújtott, de el nem bírált pályázataink – ismerteti a polgármester. Az egyik legnagyobb nyertes pályázatunk a Művelődési Házhoz kötődik, 400 millió forint értékben. Ennek most indítottuk el a közbeszerzési eljárását, várhatóan jövő év március-áprilisban fog kezdődni a munka, és novemberben fejeződik be. Rendelkezésünkre áll a polgármesteri hivatal, valamint az általános iskola energetikai korszerűsítéséhez a forrás. Illetve a csapadékvíz-elvezetéshez is a számlánkon van már 33 millió forint. Ezek a munkák a jövő évben kezdődnek, és a befejezési határidejük is 2018-ra várható – összegzi Fekete Tibor polgármester.

ÉM-PGY


[related-post post_id="3704823"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában