Helyi közélet

2017.12.05. 09:12

Pénzt és mobiltelefont raboltak az idős embertől Ózdon

Ózd - Az utcán ketten támadtak rá a védtelen idős emberre.

Ózd - Az utcán ketten támadtak rá a védtelen idős emberre.

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akikkel szemben „rablás bűntette és más bűncselekmények miatt” indult büntetőeljárás Ózdon.

Kirabolták és elmenekültek

Az alapos gyanú szerint a két férfi december 3-án, a reggeli órákban Ózdon, a Gábor Áron Szakképző Iskola tanműhelyének kerítése mellett a járdán haladtak, amikor felfigyeltek a velük szemben érkező idős emberre. Elhatározták, hogy megszerzik a nála lévő válltáskát és szatyrot, mert azt feltételezték, hogy azokban készpénz vagy egyéb érték van. Amikor a közelébe értek közrefogták az alacsony, vékony testalkatú embert, megragadták a nála lévő táskát és szatyrot, majd olyan erővel rántották meg, hogy az idős a földre zuhant. A támadók az értékeket – 23 ezer forint készpénzt, két darab mobiltelefont – valamint a sértett okiratait tartalmazó táskát magukhoz vették és elmenekültek.

Akár tíz évet is kaphatnak

Az Ózdi Járásbíróság érvei szerint „a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető és emiatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsítottak mindketten büntetett előéletűek, a mostani bűncselekmény röviddel szabadulásuk után történt, ezért megalapozottan feltehető, hogy újabb bűncselekményt követnének el”. A bíróság ezért döntött előzetes letartóztatásukról.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában