Helyi közélet

2017.12.23. 14:24

Már csak egyet kell aludni, és itt az ünnep

Miskolc - A karácsonyi készülődés végéhez értünk, az ajándékok becsomagolva, készül a bejgli, a halászlé.

Miskolc - A karácsonyi készülődés végéhez értünk, az ajándékok becsomagolva, készül a bejgli, a halászlé.

A békés, családi karácsony érdekében sikerült mindent megszerveznie Tátrai Istvánnak, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatójának. Mint mondta, otthon töltik az ünnepet. Az egyik lánya már szenteste velük lesz, a másik az unokákkal karácsony első napján érkezik hozzájuk vendégségbe, karácsony második napján pedig az édesanyját látogatják meg. Mindig nagy öröm számára, ha az unokáit láthatja, hiszen nagyon szereti őket, és a gyerekek is örömmel jönnek hozzájuk.

Boldogok vagyunk, hogy együtt tölthetjük a karácsonyt." Tátrai István

– Az ajándékokat is sikerült időben megvásárolnunk, véleményem szerint mindenkinek olyan meglepetéssel kedveskedünk, aminek örülni fog. Boldogok vagyunk, hogy együtt tölthetjük a karácsonyt, és hogy minden különösebb baj nélkül érkeztünk el az év végéhez. A munkahelyemen pénteken tartottunk karácsonyi ünnepséget. Nem volt könnyű év az idei, és valószínűleg a következő sem lesz sokkal könnyebb, de mi már edzettek vagyunk, és tudjuk, hogy a munkát el kell végezni – mondta Tátrai István.

Már december elején

Már napok óta sütök, próbálom beosztani az ünnepi készülődést, hogy ne minden egyszerre szakadjon a nyakamba – mondta Ágnes.

– A bevásárlást december elején kezdtük, a heti nagy bevásárlásnál mindig vettünk valamit karácsonyra is, hogy ne a nagy rohamban kelljen boltba menni.

Az ajándékok beszerzésével azonban még van munkája Ágnesnek, bár az idén igyekezett internetes boltokból beszerezni a fa alá valót.

„A nagyobb ajándékok megvannak, már csak néhány apróságot kell megvennem. De lehet, ezek közül elhagyok néhányat, mert mostanra a pénztárcám is kezd kiürülni” – tette hozzá.

– A karácsonyi készülődést igazából szeretem – folytatta. – A sütés-főzés kikapcsol, mindig várom, hogy neki láthassak a sütemények, ételek elkészítéséhez. A boltokban tapasztalható tömegnyomor viszont évről-évre jobban idegesít, semmi ünnepi nincs benne, ezért kerülöm is.

Téli szünet is

Már csak egyet kell aludni, és megérkezik a várva várt ünnep. Az utolsó simítások zajlanak már, készül a bejgli, a töltött káposzta, a halászlé vagy a rántott ponty.

Szabó Zsófi negyedikes, és bár a hétvégével nemcsak a karácsony jön el, de a téli szünet is, természetesen ez előbbi számára most a fontosabb. Hárman vannak testvérek, nővére 6. osztályos, az öccse még ovis, esténként sokat beszélgetnek arról, hogy vajon mit találnak a karácsonyfa alatt.

– A kis tesóm még azt hiszi, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, anya azt mondta, ne áruljuk el neki az igazságot – mondta Zsófi. Megtudjuk, nagyon szeretne egy új Barbie babát, filctollakat és egy korcsolyát, bízik benne, hogy valamelyiket megkapja. De várja az esti vacsorát is, és a másnapot, amelyet a nagymamával és a nagypapával tölt a család.

Jó tudni, hová forduljunk

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőszolgálat 254 mentőállomásán csaknem ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek majd szolgálatot.

Karácsonykor a mentőegységek rendszerint országszerte több mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget.

Kiemelték, az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.

- ÉM-HE, NSZR, HM, HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában