Helyi közélet

2017.12.19. 08:38

Kétmilliót gyűjtött a GYEK-nek

Miskolc - Minden ismerősétől csak 100 forintot kért, hogy meglephesse a kórházban fekvő gyerekeket­­­.

Miskolc - Minden ismerősétől csak 100 forintot kért, hogy meglephesse a kórházban fekvő gyerekeket­­­.

Osi neve hívószó volt, indokolta meg az egyik adományozó, hogy miért is adakozott a megyei központi kórház gyermek-egészségügyi központjában (GYEK) fekvő beteg gyerekek számára. Osi pedig nem más, mint Osváth Tibor, akiről már többször is írt portálunk, hiszen már évek óta rendel a GYEK-ben mint bohócdoktor. Most pedig több mint kétmillió forintot gyűjtött össze, hogy karácsonyra meglephesse a kórházban fekvő gyerekeket.

Már húsvétkor szeretném újra meglepni a kisbetegeket." Osváth Tibor

– November 10-én tettem fel a kérdést a Facebookon: mi lenne, ha minden ismerősömtől kérnék 100 forintot jótékonysági célra? – mesélt ötletéről Osi. – Ez indította el a karitatív akciót, amiért létrehoztam a „Segítsünk közösen egy mosolyért!” csoportot.

Igaz, hogy Tibor csak 100 forintot kért, de voltak, akik felajánlása bőven meghaladta ezt az összeget, még 100 ezer forintos adomány is érkezett. Az egyik siófoki étterem tulajdonosa kétnapi bevételét utalta a csoport számlájára, illetve meg is duplázta az összeget.

Ezeknek a felajánlásoknak köszönhetően egy hónap alatt 2 104 000 forint gyűlt össze.

Tibor pontosan dokumentálta az utalásokat, egy-egy posztban mindenkinek köszönetet mondott, és a gyűjtés végén konzultált a GYEK orvosaival, pedagógusaival, nővérekkel, hogy mire is lenne szüksége a kórházban fekvő betegeknek. A több mint kétmillió forintból tíz tévét is vásárolt, ezek a szakrendelők váróiban, illetve az osztályokon lesznek elhelyezve, és mesefilmeket vetítenek majd rajtuk, hogy a kisbetegek várakozását megkönnyítsék. De az adományból jutott játékokra, gyerekruhákra, plédekre, cumisüvegekre, mesefigurás maszkokra, véroxigénmérőre.

– Az adományból még maradt is, elképzelhető, hogy folytatom a gyűjtést – mondta Tibor. – És lehet, nem várunk jövő karácsonyig, már húsvétkor szeretném újra meglepni a kisbetegeket.

Nagyszerű munka

„Hétről hétre mosolyt csal a kórházban fekvő beteg gyerekek arcára mint bohócdoktor, és most az ajándékokkal is sikerült meglepnie őket”– méltatta Osváth Tibort dr. Pap Tibor, a központi kórház orvosigazgatója.

Nagyszerű karitatív munkának nevezte a jótékonysági akciót, és örömét fejezte ki, hogy ekkora összeget sikerült összegyűjteni. Az orvosigazgató kiemelte, az ajándékok óriási örömet okoznak majd azon gyerekeknek, akik nem családi körben, hanem a kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt.

„Hálásak vagyunk az adományért, aminek megvan a helye intézményünkben, hiszen a beteg gyerekek szempontjából is kiemelten hátrányos helyzetű régió vagyunk” – ezt már dr. Soós Andrea, a GYEK szakmai vezetőségének tagja mondta. Hozzátette: az egészségügyben a gyógyítás mellett kevés pénz jut arra, hogy a kisbetegek számára a kórházban töltött napokat boldogabbá, elviselhetőbbé tegyék, ezért is fontosak az ilyen adományok.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában