Helyi közélet

2017.12.03. 18:08

Kandós nyílt nap és börze

Miskolc - A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumában rendhagyó nyílt napot, szakmai börzét és pályaorientációs napot tartottak november 20-án és 27-én.

Miskolc - A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumában rendhagyó nyílt napot, szakmai börzét és pályaorientációs napot tartottak november 20-án és 27-én.

Zsúfolásig telt az aula mindkét nyílt napon az érdeklődő diákokkal és az őket kísérő szülőkkel. Baghyné Urbán Ilona tagintézmény-vezető először bemutatta az intézményt, a képzéseket és a felvételi eljárásról tartott tájékoztatást.

„Iskolánkban négy osztály indul a 2018/2019-es tanévben: informatikai ágazatban gazdasági informatikus, szoftverfejlesztői és műszaki informatikus, illetve villamosipar és elektronika ágazatban közlekedésautomatikai műszerész kimenettel választhatóak szakképesítések. A MÁV is képviseltette magát a nyílt napon, és érdekes játékokat szervezett a diákoknak.”

A tájékoztató után interaktív nyílt nap és szakmai börze következett. Mi mindent láthattak? Code Kandó – játékos programozás, virtual reality – informatikai bemutató, Lego robotok – játékos programozás. Bemutatót tartottak a Lego robot és Rubik kocka közötti összefüggésről.

Az egyik diák által elkészített intelligens házat tekinthették meg ezután, melyet okos telefon vezérelt. Az elektronika világába kalauzolták az elektronika iránt érdeklődőket: elektronikai méréseket és műszerbemutatókat, elektronikus áramkörök építését, és a drótpálya nevű villamos ügyességi játékot próbálhatták ki, majd forrasztási gyakorlatokat tartottak. Mit láthattak még? LED falat – Ilyen falat még nem láttál! Játék hanggal és fénnyel (VU méter – LED torony, LASER). Zenélő villámok cikáztak a diákok szemei előtt a TESLA-tekercs és a plazma hangszóró bemutatása során. Megfigyelhették a PLC, a mikrokontroller, pneumatika szabályozást és vezérlést.

Míg a leendő kandósok és érdeklődők a nyílt napok gazdag programjain vehettek részt, addig az iskola tanulóinak pályaorientációs napot szerveztek az első nyílt napon. Voltak olyan osztályok, amelyek a TAKATÁ-ban vettek részt üzemlátogatáson. A Paks II. kamion ezen a napon a kandósok rendelkezésére állt, ahol interaktív módon ismerkedhettek meg az atomenergia felhasználásával. Az iskolában a szakszolgálat munkatársai pályaorientációs előadásokat, a Miskolci Egyetem hallgatói diákönkormányzata tájékoztatókat tartottak, a diákmunkát kínáló szövetkezetek pedig megismertették a tanulókat a diákmunkával kapcsolatos tudnivalókról. Tartalmas és gazdag programokat kínáló napok voltak, melyek színesítették a Kandó diákéletét.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában