Helyi közélet

2017.12.05. 08:54

Az év utolsó napja betelt

Miskolc, Szentlélek - A családok egy része már a karácsonyt is wellness-szállodákban tölti.

Miskolc, Szentlélek - A családok egy része már a karácsonyt is wellness-szállodákban tölti.

Lehet-e még a megyében karácsonyra és szilveszterre szállodai szobát találni? Erről kérdeztünk meg két szállásadót, akik merőben más helyen és más szolgáltatást nyújtva várják a vendégeket.

– Eddig a karácsony ment el először, mert az lényegesen kedvezőbb áron van, és a szilveszter később – válaszolta Ostorházi Imre, a miskolctapolcai Calimbra Wellness és Konferencia Hotel tulajdonosa. – Nekünk a Kikeletben és a Calimbrában is közel két hónapja nincs szilveszterre helyünk.

Ostorházi Imre hangsúlyozta, hogy a szilveszter teljesen más árakon „mozog”, amit a piac alakított ki. Mint megtudtuk, három részletben adják el az év végét: december 23-tól három napot, majd az utána következő néhány napot, végül a szilveszteri „csomagot” 3–4, de esetenként 5 napot értékesítik.

– Hat–hét éve szokás, hogy karácsonykor elindulnak a családok – jelentette ki Ostorházi Imre. – Ez korábban nem volt jellemző, tudom, mert 20 esztendeje vagyunk a Kikelettel a piacon, és az első évtizedben szenteste zárva is voltunk.

Kiderült: a miskolctapolcai Sziklakápolnát ajánlják ilyenkor mindenkinek, és a 120 vendég harmada fel is megy december 24-én este a kápolnába a 10 órakor kezdődő éjféli misére.

– Nálunk van kitéve szamovárban forralt bor, tea, bejgli és hidegtálak. A wellnesst aznap délután 4-kor zárjuk, a vacsora 5-kor van. Mindezt azért, hogy a kollégák este 6-kor el tudjanak menni haza a családjaikhoz – tudtuk meg. – A vendégek nem teszik szóvá, hogy korábban zárunk be szenteste.

Mint egy hütte

– Szilveszterkor teljes házzal megyünk, míg a karácsonyunk úgy néz ki, hogy 24–25-én zárva vagyunk, és 26-án nyitunk – ezt már Jacsó Tibor, a Szentléleki Fogadó menedzsere mondta. – A két ünnep között is vannak vendégeink, 20–30 fős rendezvények, iskolai és baráti találkozók.

Elhangzott: december 31-e kivételével vannak még szobák a Szentléleki Fogadóban, ahol közel 90 ágy, wifi, szauna és nem mellékesen étterem várja a vendégeket.

– Keresgélik az emberek a hegyi helyeket, hiszen sokan vágynak fehér karácsonyra, amire nálunk azért nagyobb esély van, lévén, hogy 710 méterre vagyunk a tengerszinttől – mondta Jacsó Tibor. – Arra számítunk a két ünnep között, hogy a téli szünet kimozdítja az embereket. Az előttünk lévő valamikori szánkópályát letakarítottuk, hogy ha hó van, tudjanak csúszkálni a gyerekek. (Az első decemberi hétvégén volt hó – a szerk.)

Jacsó Tibor hozzátette: az osztrák hütték juthatnak az emberek eszébe a finom forralt bor illata miatt is.

– Nekünk az az egyik erősségünk, hogy a tiszta és jól fűtött szálláshelyeink mellett a konyhával próbálunk operálni, ezért örömteli, hogy a konyhánk miatt is egyre több a visszajáró vendég – mondta. – Fontos információ, hogy az út le van takarítva, fel lehet hozzánk jönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában