Helyi közélet

2017.12.20. 10:50

A segítségbe is mindent beleadnak Miskolcon

Miskolc - Két intézménynek is vittek ajándékot a miskolci Spartan Race-­esek.

Miskolc - Két intézménynek is vittek ajándékot a miskolci Spartan Race-­esek.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyre népszerűbb Spartan Race-nek már miskolci tréningcsoportja is van, ahová nemcsak azok járnak edzeni, akik részt akarnak venni az embert próbáló viadalon, hanem olyanok is, akik csak szeretnek szép környezetben és jó társaságban futni. A csapat motorja a korábban már bemutatott Csepregi Balázs mellett Páhi Kitti, akitől megtudtuk, két intézményt is sikerült megajándékozniuk az ünnepek előtt.

– Már tavaly is felmerült, hogy ki kellene használni az ismertségünket és akciót szervezni, jótékonysági futóversenyt szervezni. Végül idén úgy gondoltuk, hogy az edzéseinkre hirdetjük meg a jótékonysági akciót, azt kértük a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal ajándékot, amit elvihetünk a Gyek kis betegeinek – meséli Kitti.

A felajánlások előbb csak az edzésre járóktól érkeztek, de aztán ismeretlenek is csatlakoztak, így végül annyi felajánlás jött össze, hogy a kórház mellett a Lórántffy Zsuzsanna Református Kismama Házba is jutott belőle. Míg ide játékok, ruhák, plüssök és mindenféle ajándék került, addig a Gyek Onkohematológiai osztályára elsősorban olyan játékok, készségfejlesztő eszközök, amelyek lekötik a gyerekeket és könnyen sterilizálhatóak.

– Jobban sikerült ez az akció, mint amire számítottunk, ez nagy lökést ad nekünk lelkileg és az edzésekhez is – mondta Páhi Kitti.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában