Helyi közélet

2017.12.15. 15:13

A karácsony ihlette a szép rajzokat

Miskolc - Az idén is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen több száz karácsonyi rajz közül kellett választaniuk.­­­

Miskolc - Az idén is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen több száz karácsonyi rajz közül kellett választaniuk.­­­

Havas tájak, meghitt karácsonyesték, Jézus születése, a háromkirályok látogatása. A gyerekek így látják a közelgő ünnepet. Karácsonyi rajzpályázatunkra az idén is több száz alkotás érkezett, melyeken szinte minden karácsonyi téma megjelent.

Csütörtökön járt szerkesztőségünkben a zsűri, a pedagógusai, Zemlényi Emőke és Báriné Vodilla Márta, akik ezúttal igazán nehéz helyzetben voltak, hiszen sokkal több volt a szép rajz, mint amennyit jutalmazni tudunk. Éppen ezért kérték, hogy különdíjakat is osszunk. Természetesen eleget tettünk kérésüknek.

Különleges technikák

A pedagógusok kiemeltek néhány intézményt, ahonnan színvonalas munkák érkeztek: a Miskolci Kaffka Margit Általános Iskola, a tiszadorogmai óvoda, a szikszói óvoda és a mezőcsáti általános iskola.

Elmondták: a sok pályamunka között főleg azokat keresték, amelyek a családi karácsonyt ábrázolják, és találtak is ilyeneket szép számmal. Ezek a meleg, szeretetteljes ünnepről szólnak, bemutatják a süteménysütést, a karácsonyfa-díszítést és a családi vacsorát is.

A zsűri annak is örült, hogy a pályázó gyerekek különleges technikákat alkalmaztak. Nagyon tetszett nekik az úgynevezett visszakaparásos technika, de gyönyörű alkotások születtek vízfestékkel, pasztellkrétával és tollal is. Az egyik diák fekete tollal rajzolt mozgalmas és érdekes képet, mely az egyedi technika mellett különleges látásmódot is tükröz.

A pedagógusok megjegyezték: az azért látszik a rajzokon és festményeken, hogy a gyerekekben összekeverednek az amerikai karácsonyi szokások a magyar hagyományokkal. Nyilván a filmek vannak rájuk hatással, ahol a kéményen át, a kandallóba lecsúszó Télapó hozza az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában