Helyi közélet

2017.11.28. 11:15

Kartonból babaház, dugóból szarvas

Miskolc - Nem minden szemét, ami annak tűnik. Kiváló játékok készültek az oviban hulladékból.

Miskolc - Nem minden szemét, ami annak tűnik. Kiváló játékok készültek az oviban hulladékból.

Az Avastetői Óvoda, valamint tagóvodáinak gyermekei és szülei már jól ismerik az újrahasznosítás fogalmát. Ők ugyanis minden évben beneveznek az ökojáték-készítő versenybe. Az egyébként már kidobásra szánt kartondobozból készítenek babaházat, parkolóházat vagy éppen egy nagy, piros autót.

Ásványvizes flakonból krokodilt, vécépapír-gurigából repülőt, parafadugóból rénszarvast, tojástartó dobozból pedig kis, színes helikoptereket.

A versenyt idén is meghirdette az egyébként Örökös Zöld Óvoda címet viselő intézmény, tudtuk meg Soós Istvánné óvodapedagógustól. Az elmúlt évhez hasonlóan nagyon sok ötletes, kreatív játék, dekoráció és egyéb használati tárgy született. Az ügyes kezű anyukák, apukák, nagyszülők a gyermekekkel közösen készítették el a kiállított tárgyakat. A remekművekből kiállítás nyílt az óvodában, és a szülők szavazhattak, melyik a legszebb, a legötletesebb.

A Lila csoport szülei úgy gondolták, valami maradandót is szeretnének alkotni. Használt autógumikból mászókát építettek a kicsiknek, melyet szombatonként szereltek össze. A festést az óvodapedagógusok vállalták magukra.

Az óvodapedagógus hangsúlyozta: mindhárom óvoda programja tartalmazza a zöld programot, melynek keretében az egészséges életmód, környezettudatos magatartás alakítására fektetnek nagy hangsúlyt a pedagógusok. A gyerekek már az óvodában sokat hallanak környezetünk megóvásáról, így esélyt kapnak arra, hogy környezettudatos felnőttekké váljanak. A szülőkkel közös tevékenykedést pedig semmi sem pótolhatja. Mi is megnéztük az ökojátékokat, és megállapítottuk, kreativitásban valóban nem volt hiány.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában