Helyi közélet

2017.11.12. 10:27

Éremmel tért haza a kandós diák a döntőről

Miskolc, Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhelyen rendezték meg az „Édes anyanyelvünk” Kárpát-medencei döntőjét.

Miskolc, Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhelyen rendezték meg az „Édes anyanyelvünk” Kárpát-medencei döntőjét.

Második helyen végzett az „Édes anyanyelvünk” országos nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjében Kaposvári László, a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumának 11.B osztályos tanulója. A versenyt Sátoraljaújhelyen rendezték meg október közepén.

A megmérettetés az írásbeli résszel indult pénteken, a versenyzőknek nyelvtani, nyelvhelyességi, helyesírási és stilisztikai feladatokat kellett megoldaniuk a rendelkezésre álló három óra alatt. Szombaton a szóbeli résszel folytatódott a verseny, itt a tanulóknak négy téma közül kellett kiválasztaniuk azt az egyet, amelyikről egy háromperces szabad előadást szerettek volna tartani.

A szervezők kulturális és szabadidős programokról is gondoskodtak: pénteken a Zemplén Kalandparkban a versenyzők és felkészítő tanáraik ingyenesen próbálhatták ki a bobpályát és a libegőt, szombaton pedig A padlás című musicalt tekinthették meg a budapesti Szent István Gimnázium diákszínjátszóinak előadásában. Az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjkiosztást vasárnap tartották Széphalmon, Kazinczy Ferenc mauzóleumánál.

Kaposvári László az országos döntőben részt vevő 35 szakképzős versenyző közül az előkelő II. helyezést érte el, elnyerve ezzel Sátoraljaújhely város plakettjét és dísz­oklevelét, továbbá a Rotary Club Sátoraljaújhely által felajánlott különdíjat. Felkészítő tanára: Szalma Anna Mária.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában