Helyi közélet

2017.11.29. 21:25

Dönthet a közgyűlés a miskolci reklámadóról

Miskolc - Csütörtök reggel újra ülésezik a miskolci közgyűlés 17 előterjesztéssel a napirendjén.

Miskolc - Csütörtök reggel újra ülésezik a miskolci közgyűlés 17 előterjesztéssel a napirendjén.

Megadóztatná a miskolci önkormányzat a különböző ingatlanokon elhelyezett reklámhordozókat, az ingatlan tulajdonosának éves szinten akár 12 ezer forint/négyzetmétert is kellene fizetnie 2018 januárjától. A döntéstől 92 millió forint bevételt vár a város, ám nem minden képviselő fogadja örömmel: az ellenzéki Jobbik frakció például kiegészítő indítvánnyal él, szeretnék elérni, hogy akkor ne kelljen fizetni, ha nem üzleti célú a hirdetés. Mert a termékek reklámjának árát biztos beépíti a hirdető a termék árába, de nem lenne jó, ha a döntéssel ellehetetlenítenék a közhasznú és nonprofit társaságokat.

Az előterjesztésről a csütörtöki ülésén dönthet a miskolci közgyűlés, az önkormányzati képviselők reggel 7 órától gyűlnek össze rendes soros ülésükön. Az előzetes tervek szerint 17 előterjesztés lesz napirenden, többek között módosítanák a város építési szabályzatát az épülő kormányzati negyed miatt, de új közterületeket is elneveznek.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában