Helyi közélet

2017.10.07. 11:15

Szőlő és bor a festményeken

Bodrogkeresztúr - Isa Schneider kiállítása nyílt meg Bodrog­keresztúron.

Bodrogkeresztúr - Isa Schneider kiállítása nyílt meg Bodrog­keresztúron.

A Mindszent Havi Mulatság nyitórendezvényenként nyílt meg Isa Schneider tárlata Szőlő és bor címmel péntek délután a bodrogkeresztúri Faluházban. A helyi iskolások és Karády István énekes műsora után Demeter Ervin kormánymegbízott méltatta Isa Schneider művészetét.

– Isa Schneider egy igazán különleges ember – mondta Demeter Ervin. – A művészete sem mondható hétköznapinak. Marosvásárhelyi születésűként a helyi középiskolában szerzett grafikusi képesítést, de miután Marosvásárhelyen csak orvosi egyetem volt, ezért azt végezte el.

Orvosnak és írónak tartotta magát, a festészettel csak nyugdíjasként kezdett el újra foglalkozni. Pár évvel ezelőtt Tokaj-Hegyalján járt, és ez a látogatás is ihlette meg annak az anyagnak az elkészítésére, ami most ezen a kiállításon látható. A Mindszent Havi Mulatság ma egész nap folytatódik Bodrogkisfaludon és Bodrogkeresztúron.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában