Helyi közélet

2017.10.19. 19:42

Stadionséta: Még egy hajrá Diósgyőr is beleférhet

Miskolc - Közel száz diák sétálhat egészen december­ig az épülő Diósgyőri stadionban.

Miskolc - Közel száz diák sétálhat egészen december­ig az épülő Diósgyőri stadionban.

Hollósy András önkormányzati képviselőként és a DVTK Hangjaként kedveskedik volt iskolájának, a Diósgyőri Gimnáziumnak: úgynevezett stadionsétákat szervez a diákoknak.

– A mai napon tartottuk az első stadionsétát, advent­ig további három alkalmat tervezünk – mondta Hollósy András. – Közel 100 gyermeket szeretnénk vendégül látni, akiknek egy kis ajándékkal is kedveskedünk majd minden stadionséta után. A cél az, hogy ezt a több mint 10 milliárd forintba kerülő beruházást, ami a vár mellett a városrész megtestesítője, láthassák még átadás, azaz elkészülte előtt a diákok, ráadásul a sport kapcsán megállapodás is van a DVTK és az oktatási intézmény között.

Hollósy András megjegyezte: a Diósgyőri Gimnázium tanulói a pályán most elkészült füvesítést elsőként láthatták, készíthettek közös fotókat és egy „hajrá diósgyőrözés” is belefért a lelátón.

– Jobban magukénak érzik majd, és megfoghatóvá válik így számukra – mondta. Papp Zsolt, a Diósgyőri Gimnázium igazgatóhelyettese kiemelte, nem mindennapi az iskola életében, hogy egy ilyen kaliberű projekt építésébe belekukkanthatnak.

Kíváncsian várták

– Maga a stadionépítés sem mindennapos egy város életében – hangsúlyozta. – Reményeink szerint több turnusban jöhetnek majd a diákok. A Diósgyőri Gimnázium ezer szállal kötődik a DVTK-hoz, így sokunkat, engem is érdekel a stadion építése.

A látogatók, a „stadionsétálók” egyike volt Szepesi Marcell, a Diósgyőri Gimnázium 11.-ese. Elárulta, természetesen a DVTK szurkolója, így aztán tud a stadionépítésről.

„Úgy tudom, épül egy sportközpont is” – árulta el. – „Kíváncsian várjuk mindannyian, hogy milyen lesz”.

ÉM-JLI


[related-post post_id="3653279"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában