Helyi közélet

2017.10.02. 19:10

Háromszáz új munkahely - Miskolcon építi európai bázisát egy kínai cég

Budapest, Miskolc - Csütörtökön avatják fel a kínai cég telephelyét Miskolcon.

Budapest, Miskolc - Csütörtökön avatják fel a kínai cég telephelyét Miskolcon.

Mintegy 4,5 milliárd forint értékű beruházást valósít meg 2021-ig Miskolcon a hongkongi székhelyű Ten Pao cégcsoport. Az elektronikai berendezéseket gyártó cég legalább 300 fő foglalkoztatását vállalta a fejlesztések megvalósulásával párhuzamosan – hangzott el hétfőn azon a budapesti sajtótájékoztatón, ahol a támogatás mellett azt is bejelentették, hogy a beruházások első ütemét október 5-én avatják fel Miskolcon.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára kiemelte, hogy az elektronikai berendezéseket gyártó cég új miskolci üzeme egyesíti a 21. századi ipari forradalom legfontosabb jelszavait, a digitalizációt, az energiahatékonyságot, a mesterséges intelligenciát és az okos megoldásokat. A beruházás erősítheti a borsodi megyeszékhely jelentőségét iparvárosként – tette hozzá.

Magyar Levente felidézte, hogy 2010-hez képest a többszörösére bővült a kínai jelenlét hazánkban, tavaly a kínai működőtőke értéke elérte a 4 milliárd dollárt.

Befektetőbarát környezet

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a 4,5 milliárd forintos kínai befektetés legalább 300 új munkahelyet létesít Miskolcon. Hozzátette, hogy a befektetőbarát környezeten túl a politikai szándék is arra irányul, hogy az ipari termelés legyen Magyarország húzóágazata.

Yang Bingbing, a Ten Pao alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a miskolci üzemben elektromos töltőállomásokat, nyomtatott áramköröket, automata kapcsolókat állítanak elő. A helyszín kiválasztását a két ország közötti jó kapcsolatokkal, a magyar kormány és a miskolci önkormányzat által biztosított kedvezményekkel indokolta és kiemelte, hogy a gyár építése a cég nemzetközivé válásának fontos állomása. Mint mondta: a beruházásnál kiemelt szempont volt az energiatakarékos és környezetbarát termelés kialakítása, az új erőforrások kiaknázása.

ÉM/MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában