Helyi közélet

2017.10.12. 19:05

Halat is, de főleg hálót adnának… Miskolcon

Miskolc - Miskolc 3 milliárd forintot költhet a város foglalkoztatási és gazdasági­­­ fejlődésére.

Miskolc - Miskolc 3 milliárd forintot költhet a város foglalkoztatási és gazdasági­­­ fejlődésére.

Az Európai Unió, az Európai Szociális Alap, a magyar kormány által támogatott projekt révén 3 milliárd forintos foglalkoztatási program indult el Miskolcon. A Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja nevet viselő programban a város partnere a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Miskolc Holding Zrt.

„Miskolcon és környékén olyan együttműködéseket szeretnénk kialakítani a munkáltatók, a munkaerőpiaci szervezetek és intézmények között, hogy egy közösen kidolgozott stratégiával a valós munkaerőpiac igényeit tükröző képzési, oktatási és foglalkoztatási programok jöjjenek létre. „Mindeközben ezeket a lehetőségeket szeretnénk felajánlani a munkát kereső miskolciak számára, hogy hozzásegítsük őket egy nekik is megfelelő munkahely megszerzéséhez. Tehát halat is kínálunk, de főként hálót, azaz annak lehetőségét, hogy megfelelő irányba képezhessék magukat és piacképes tudást szerezzenek meg a könnyebb boldogulás érdekében.”

Működik a tanácsadó iroda

Megtudtuk, hogy Miskolcon, a Hunyadi utca 19-ben már megkezdte működését a munkaerőpiaci tanácsadó iroda, ahol felkészítik a jelentkezőket a képzésekre, a munkavállalásra személyes mentori ténykedéssel.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában