Helyi közélet

2017.10.09. 13:17

A nap, amikor a segítőket segítették Miskolc

Miskolc - A Miskolci Állatsegítő Alapítvány javára rendezték meg a jótékonysági napot.

Miskolc - A Miskolci Állatsegítő Alapítvány javára rendezték meg a jótékonysági napot.

A Miskolc Pláza adott otthont szombaton a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) javára megrendezett jótékonysági napnak. Minden állatbarátnak megadatott a lehetőség, hogy az asztaloknál árusított termékek megvásárlásával, vagy közvetlen anyagi hozzájárulással segítsék az állatsegítők áldozatos munkáját, amelyet a négylábúak – kutyák és macskák – megmentéséért folytatnak.

Lényeges, hogy a felelős gazda, mielőtt magához venne egy állatot, jól gondolja át döntését."

Minden, ami kutya

A napon több alkalommal is voltak kutyás bemutatók, szó volt az állatkínzásról és az ellene egyre terebélyesedő mozgalomról.

Volt kutyaszépségverseny is, sőt fénykép készítési lehetőség is adódott, amelyen az érdeklődőket házi kedvencükkel együtt kapták lencsevégre a rögtönzött fotóstúdióban.

Az állatok világnapja

Október 4-e, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének a névnapja egyben az állatok világnapja is volt. Ezért is fontos témája volt a jótékonysági napnak a felelős állattartás.

Lényeges, hogy a felelős gazda, mielőtt magához venne egy állatot, jól gondolja át döntését. Csak azért venni vagy befogadni egy állatot, mert divat, vagy mert megtetszett egy filmből, vagy csak mert akarunk egyet, nem felelős gondolkodás. Komolyan át kell gondolni ezt a döntést, mert nem egy tárgyról, hanem egy érző lényről van szó, akiről majd hosszú éveken át gondoskodnunk kell(ene).

Elhangzott, hogy csak akkor vegyünk magunkhoz bármilyen állatot, ha alaposan és jól átgondoltuk a vele járó felelősséget, kötelezettséget, terheket. A felelős gazda csak olyan állatot vesz maga mellé, akiről élete végéig gondoskodni tud és meg tudja teremteni számára a legoptimálisabb környezetet, életfeltételeket. Tehát egy életre választunk, nem csak 1-2 évre, hónapra.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában