Helyi közélet

2017.09.03. 20:16

Monoki Merengő és Tállyai Tállyoló

Tokaj-Hegyalja - Építészhallgatók és rokonterületen tanulók alkottak egy héten át a Hello Wood Építészmustrán.

Tokaj-Hegyalja - Építészhallgatók és rokonterületen tanulók alkottak egy héten át a Hello Wood Építészmustrán.

Egy hét munka, másfél száz, jórészt építészhallgató, tizenegy elkészült és most is megtekinthető projekt, építmény, installáció szerte Tokaj-Hegyalja településein.

Értékek és adottságok

Így lehet egy mondatban összefoglalni az alkotótáborairól, famunkáiról ismert Hello Wood csapatának idei tokaji építészmustráját.

Ez egyben egy nyári gyakorlatnak beszámító oktatási program is volt, amelynek célja, hogy a fiatalok ráhangolódjanak a helyi jellegzetességekre, az egyedülálló adottságokra, természeti, kulturális és épített örökségre, évszázados hagyományok ápolása mellett a megújulásra való törekvésére, a bor és az építészet kapcsolatára, és az Y generáció friss ötleteivel bővítsék a régió megújulásának gondolatvilágát. Hogy ez mennyiben sikerült, azt döntse el ki-ki saját tapasztalatai alapján.

Mindenesetre a tábor egyben egy verseny is volt. Az utolsó napon a csapatok szavaztak. A voksok alapján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem monoki projektje, a Merengő nyerte el az egymillió forint értékű fődíjat. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács különdíját a Szent István Egyetem Tállyoló projektje kapta. A Hello Wood különdíját a Széchenyi István Egyetem nyerte a tállyai Kerekítéssel.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában