Helyi közélet

2017.09.24. 08:12

Megújulhatnak az iskolák a szerencsi tankerületben is

Szerencs - Húsz település iskolája nyert a szerencsi tankerületben.

Szerencs - Húsz település iskolája nyert a szerencsi tankerületben.

A Szerencsi Tankerületi Központhoz tartozó 20 település 21 iskolája a nyertese az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program „Az állami fenntartású köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázatnak.

A tankerület az egyik nagy nyertese ennek az iskolafelújítási pályázatnak." Koncz Ferenc

A nyertes és még elbírálás alatt álló pályázatokat a szerencsi Rákóczi vár Lovagtermében ismertette dr. Hörcsik Richárd, az 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc, a Szerencsi Kistérségi Társulás elnöke és Szabó Richárd, a Szerencsi Tankerületi Központ vezetője.

Országos program

– Elindult egy iskolafejlesztési program, amelynek keretében országszerte 520 iskolát fejlesztenek kisebb-nagyobb mértékben – mondta dr. Hör­csik Richárd. – A szerencsi tankerülethez tartozó szemerei iskola 30 millió forintot nyert, a rátkai iskolában 80 millió forint jut a tornaterem és a sportudvar felújítására, Szalaszenden 20 millió forint jut a mindennapos testnevelés feltételeinek javítására. Encsen elbírálás alatt áll két pályázat, az általános iskola sportcsarnokára 550 milliós pályázatot nyújtottak be, és a szakgimnázium 75 milliós pályázata is még válaszra vár.

Szaktantermek, nyelvi labor…

– A baktakéki iskola 477 millió forintot nyert – mondta Demeter Zoltán. – Ebből az összegből szaktantermeket alakítanak ki a földszinten és az emeleten, nyelvi labort és informatikatermet hoznak létre és csoportszobákat alakítanak majd ki. A forrói iskola 30 milliós pályázata még elbírálásra vár. Kedvező válasz esetén ezt az összeget tantermek felújítására és energetikai korszerűsítésre fordítják.

Nagy nyertesek

– Tarcal, Prügy, Halmaj és Taktaszada általános iskolája és a tokaji kollégium 20–20 millió forintot nyert a pályázat keretében – mondta Koncz Ferenc. – Ezekből az összegekből a legfontosabb felújítási munkákat tudják majd elvégezni. Aszaló, Tiszalúc és Megyaszó esetében az elnyert összeg 30–30 millió forint, Bekecs 40 millió forintot nyert. A szerencsi középiskolai kollégium épületének felújítására 150 millió forint áll rendelkezésre a pályázati keretből. A tankerületben az egyik legnagyobb nyertes a bodrogkeresztúri iskola, amely 454 millió forintból újulhat meg. Jelen pillanatban még elbírálás alatt van Taktakenéz 20 milliós, valamint Mád 30 milliós pályázata, amelyek esetében bízunk a pozitív válaszban. Összességében elmondhatjuk, a tankerület az egyik nagy nyertese ennek az iskolafelújítási pályázatnak.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában