Helyi közélet

2017.09.02. 12:58

Kék szalag az Ifiház megmaradásáért

Miskolc - Szalagkötési akcióval tiltakoztak az ellenzéki pártok péntek este az Ifjúsági Ház bezárása ellen.

Miskolc - Szalagkötési akcióval tiltakoztak az ellenzéki pártok péntek este az Ifjúsági Ház bezárása ellen.

Az intézmény megmaradásáért a szocialisták júliusban aláírásgyűjtési akciót indítottak, amelyhez időközben több párt is csatlakozott: az Együtt, az LMP, a DK és a Párbeszéd, valamint szakszervezetek, civil szervezetek is. A pénteki demonstráción arra kérték a szimpatizánsokat, akinek fontos az intézmény, kössön egy kék szalagot az Ifiház kerítésére. Aki viszont nem tudott részt venni a demonstráción, az a közösségi oldalon kérhette, hogy készítsenek egy, az ő nevére szóló kék szalagot, s helyezzék azt ki az intézmény kerítésére.

Mint ismert: Miskolc önkormányzatának fideszes vezetése júniusban döntött arról, hogy elköltözteti jelenlegi helyéről az Ifjúsági Házat, mert helyére a rendészeti központ kerül. Eredetileg szeptember 1-jéig kellett volna az intézménynek elhagynia az épületet, de a határidőt meghosszabbították november 1-jéig.

Nem lesz forrás?

A napokban azt mondta az önkormányzat, hogy zene- és táncművészeti képzési központot hoznak létre a Csengey utcai üres épületben, amely befogadja majd az Ifiházat is. A tiltakozók szerint ez csupán porhintés, úgy vélik, az épület felújítására ugyanis nem lesz forrása az önkormányzatnak.

ÉM


[related-post post_id="3600192"]

[related-post post_id="3594562"]

[related-post post_id="3590451"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában